Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsk på dansband

/

Anrika folkparken lever upp som i fornstora dar denna regnfuktiga kväll mitt i semestern då tre dansband tar över rotundan.

Annons


Den stora publiktillströmningen visar att det är tunnsått med tillfällen för den mogna publiken att svänga sina lurviga. Först ut är Mats Bladhs som spelar kompetent utan att göra något större väsen av sig. Dansgolvet är lika fullt som på en Finlandsfärja vid avlöningsdags. Den flitiga mediaexponeringen av denna länge föraktade folkliga genre har gett resultat som varit oanade för låt oss säga tio år sedan.

Scotts från Lidköpng har ett mer utvecklat sound om än något anonymt. Sångaren har en god röst och trummisen nästan rockkänsla i sitt utspel. Bäst är Scotts när de gör rockcovers av välkända dansbandslåtar.

Väntan blir lång på att få se Roland Järverup, den tragiska ungkarlen från den genialiska "Torsk på Tallinn". Robert Gustafsson är inte bara Sveriges roligaste man, han sjunger rätt bra också. Bandets sköna kostymer minner oss i publiken om ett svunnet 1970-tal och kanske är detta ett skämt men i så fall ändå levererat med så mycket kärlek att det blir riktigt bra.

Att bandet kör en version av en Hurriganes-låt gör inte saken sämre, Rolandz har kommit till oss för att stanna.

Mer läsning

Annons