Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygga ljudväggar på Kungen

/

Debuterande Gävlekonstellationen KTSA visar sig utgöras av välbekanta ansikten från Krigskontrast och Coffee Club Connection.

Annons

 Att det är nytt blod det rör sig om märks ändå tydligt på det lapptäcke av rätt och fel som utgör giget. De bägge sångarna tycks inte vara helt haj på vilket parti som ska sjungas av vem och disten faller bort på såväl gitarr som bas. Det resulterar i en tämligen rå Black Flag-känsla som inte är helt dum, men man kan inte undgå att undra hur det skulle låta om allt gick vägen. Energin är det i vilket fall inget strul med, hardcoregänget kommer definitivt imponera mer när rutinen tilltagit.

Killarna i Infanticide är lite skönt förvirrade även de, med mellansnack bestående av frågor sinsemellan om vad låtarna de framför egentligen heter. Så går det när man spelar så snabbt att man måste namnge minst 23 spår för att fylla ett fullängdsalbum. Strikt musikaliskt sett är trion desto mer säker och uppvisar främst death metal-sidan av sitt register. Kristoffer Lövgren har en ledighet i sitt trumspel som inger ett skönt svängigt kaos även under de rakare sträckorna. Vokalisten Simon Frid gör en stabil insats även som basist, men det är ändå coolt när Olle Hedenström mot slutet tar över de fyra strängarna. Den klassiska sättningen som kvartett var trots allt den hårdaste. För att inte säga skäggigaste.

Los Angeles-baserade Bloody Phoenix bevisar att powerviolence inte är en uträknad stil år 2009. Kraftpaketet till kvartett manglar hejdlöst med såväl raka grindlåtar som Man Is The Bastard-minnande tempoväxlingar mellan avgrundsmörk sludge metal och intensiva kängutbrott. Sångaren är nära att skalla en vid ett flertal tillfällen när han dyker fram mot scenkanten och när han är på säkert avstånd tar övriga publikmedlemmar över rollen som säkerhetsrisk. Trygg känner man sig trots allt, inbäddad i den konstanta ljudvägg som kastas mot en. Läxan man lär sig denna kväll är att alltid lita på band vars stiliga medlemmar bär t-shirts med reklam för debutalbumen av såväl Amebix som Bathory.

Mer läsning

Annons