Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Nu bjuder Olle Tjern in till sitt vardagsrum

/
  • Olle Tjern ska ta med sig delar av sitt vardagsrum till Teatern i Sandviken för en helt ny show han skapat själv.
  • Olle Tjern visade runt i sitt eget vardagsrum.
  • Olle Tjern. Arkivbild.

Om ungefär en månad är det den stora dagen för Sandvikenprofilen Olle Tjern.
Då bjuder han publik och Love Antell till sitt "vardagsrum" – fast på Teatern i Sandviken.
Arbetarbladet hälsade på i hans riktiga vardagsrum som han planerar att ta med saker från.

Annons

LÄS MER: Här har Olle Tjern hittat lugnet

"I Olles vardagsrum" körs 21 maj och Olle hoppas att det kan bli en fortsättning efter det. Det är tanken till och med – men än så länge är inget ytterligare bokat.

– Drömmen vore att köra det här en gång i månaden, eller varannan månad men någonstans måste man förstås se hur det går först, säger Olle Tjern.

Han beskriver konceptet som en blandning mellan "Skavlan", "Tack för musiken" och en livekonsert. Gästar gör Love Antell och lokale profilen Christoffer Gustafsson.

– Det blir snack om känslor kring låtar, hur våra musikaliska banor skiljer sig åt och sånt. Det blir en intervju till stora delar men jag ska också dela med mig hur jag ser på saker och ting, berättar Olle Tjern.

LÄS MER: Olle ordnar konsert för sin farfar

Olle Tjern har aldrig satsat så hårt på ett eget projekt som han gör nu och med det har nervositeten och adrenalinet kommit tillbaka.

– Det känns nästan dumt att säga det, men jag blir ju inte lika nervös som i början när man höll på. Men nu känner jag nerven – man funderar kring hur många som ska komma och om man har bra frågor eller inte. Jag har saknat den där känslan att "Fasen, nu ska jag upp på scen om en kvart!"

Idén om en live-talkshow föddes av en längtan att göra något eget.

– I många år har jag jobbat mycket åt andra. Man blir som en kameleont, vilket i och för sig är kul, man blir ju så bred. Men till slut ställde jag mig frågan "Men vad vill jag göra själv då?" och jag kom fram till det här, fortsätter Olle Tjern.

Olle berättar att han fått smak för konferencieryrket som han provat till exempel under Bangen i Sandviken och att han för en gångs skull har varit ute i god tid.

– Haha, ja genom åren har man ju blivit van med att "sitta i skiten" så att säga. Nu har jag haft tid att förebereda dock och det krävs att jag gör det. Love Antell har ju till exempel skickat över sina låtar som vi måste lära oss.

Det krävs mer av artisten också jämfört med en vanlig spelning.

– Det är därför det är extra kul att han är med på tåget, Love måste ju repa med oss till exempel. Det är mer jobb än vanligt.

LÄS MER: Olle Tjern ordnar konsert för att samla in pengar till demensforskningen

Mer läsning