Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vagabonden Moneybrother

/
  • På plats. Anders Wendin, alias Moneybrother, har besökt Senegal och medverkar med en videorapport  i måndagens Faddergala.

Från Senegal till Tyskland till julfirande med en modsfarfar i Bombay.

Moneybrothers resande skjuter nästa musikprojekt på framtiden.

– Först i januari kan jag ta tag i vad jag vill göra härnäst, säger sångaren.

Annons

Den här gången gjorde Anders Wendin, mer känd som Moneybrother, skillnad i afrikanska Senegals mest utsatta områden.

Inför Faddergalan, som sänds i tv i kväll, åkte han ner för att delta i ett så kallat mikrofinansieringsprojekt där ungdomar ges chans att driva entreprenörsskap i liten skala.

– Jag är aldrig med i något annat som inte har med min musik att göra, men får man en sån här chans ska man ta den, säger Anders Wendin som nu gör sin andra Faddergala.

Resan självändamål

Att Wendin, som i april släppte senaste albumet ”Real control”, tillbringar stora delar av året utomlands är för den Moneybrother-inbitne ingen nyhet.

– Resor är det enda jag gör av med pengar på. Mina kollegor kan nog inte förstå tjusningen med att till exempel åka till USA, ensam, med gitarren och bara spendera pengar. I stället för att stanna hemma, lira och tjäna pengar. Men för mig är resan ett ändamål i sig.

Huruvida kreativiteten mår bra av resandet, vågar inte Anders Wendin ge ett konkret svar på.

– Kanske. Å andra sidan befinner jag mig utomlands nu fram till slutet av januari, typ. Det är först då jag kan ta tag i vad jag vill göra härnäst, musikaliskt och inspelningsmässigt.

Modsfarfar i Bombay

Först hägrar en två veckor lång turné i Tyskland, sedan spelning och julfirande i Bombay följt av en kompis bröllopsfest i Australien.

– Det är lite roligt, för det går inte alls bra för mig i Asien. Det finns inte en touch till skivrelease eller någonting där, men jag fick ett mejl från någon modsfarfar i Bombay som bjöd in oss. Det blir nog kanon.

Anders Wendin skrattar och tillägger:

– Det är vi och Meja som spelar, det är någon typ av festival. Efteråt stannar jag och min polare Viktor Brobacke för att fira jul tillsammans, vi kanske kan få med oss Meja. Vilken trio det skulle bli.

Mer läsning

Annons