Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väl lättsamma Googleskämt

/

Annons

Ni vet de som kan dra ett upplättande skämt vid en pinsam tystnad. Man skrattar av lättnad, rentav tacksamhet, inte för att det är roligt. Det är en sympatisk egenskap. Det gör livet lite enklare.

Det är inte, däremot, en egenskap att bygga en hel föreställning på. I synnerhet om man själv producerar de pinsamma tystnaderna som skratten ska avlösa.

Kristoffer Appelquist och Tobias Persson improviserar till stora delar fram sin föreställning, vars stomme baseras på fem minuters googlande av ordet Gävle (den siffran är, medgives, blott uppskattad). Alltså skämtar de om sina missförstånd av staden, och diverse kringliggande hålor – bland annat får en herre från Skutskär uthärda en avsevärd andel skämt om illalukt, som om han inte har hört det förut.

Tobias Persson har jag sett tidigare, men jag var nyfiken på Kristoffer Appelquist, som nu syns i varenda humorprogram som svensk tv har krystat fram den senaste tiden. Han är smågalen, och det är han som står för de roligaste betraktelserna, som exempelvis en hatisk tirad mot älgarnas jihad, där skogens konung jämförs med självmordsbombare som rusar ut framför bilar i ett heligt och bittert krig.

Herrarna ska även ha äran för att ha lockat fram ett par skratt ur ett ämne som ”Länsstyrelsen Gävleborg”.

Mer läsning

Annons