Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är kärleken, Håkan?

/
  • Proffsigt. Men Nordman måste  ge sin kärlek till Gävleborna precis som de får mottaga deras kärlek.
  • Nordman på stora scenen under årets cityfest
  • Hemmaplan. När Nordman spelar på hemmaplan finns hemmafansen på plats för att hylla låtar som ”Vandraren” och ”Och regnet föll”, trots vädergudarnas lilla påhitt – regnet.

Annons

Det är här och nu man ska tala om att det visst går att bli profet i sin hemstad och att det är nåt alldeles speciellt med Nordman och Gävle och att Håkan Hemlin äger och allt det där.
Men jag är ledsen. Det känns faktsikt inte riktigt så på Cityfestens sista kväll när det är dags för bandets andra konsert i Gävle den här sommaren.
Visst är det fullt med människor som hockeyskanderar Nordman under sina paraplyer och visst är det publiken som unisont sjunger första versen av ”Vandraren” och visst älskar Gävle sin Håkan.
Men kärleken känns inte fullt ut besvarad.
Framförandet av alla hitar plus en medeltida ballad och några mindre kända alster (som ”Och regnet föll” som Håkan Hemlin kallar sin absoluta favorit eftersom den känns hårdrock) är givetvis kompetent och proffsigt genomfört.
Men ska man nu, efter en lång och succéartad sommarturné, stå på en förvisso regnig men ändå hemmaplan, tycker jag att man kan kräva lite kärlek från scenen också. Eller, rätt mycket kärlek faktiskt.
Mats Wester nämner att han hört mycket om stan när Håkan har berättat om sin barndom, och Håkan själv säger nåt om att han är född i stan.
Men annars hade Nordman lika gärna kunnat spela i, säg, Västerås.
Problemet blir också, när man har ett så väldigt tydligt och profilerat sound som Nordman har, att utan mellansnack och lite annat roligt på scenen blir alla låtar rätt lika.
Det gör att man inte vill ta till begrepp som kung på hemmaplan och sånt. Tyvärr. Trots att Gävle älskar Nordman.

Mer läsning

Annons