Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våta drömmar på Drömfabriken

/
  • Glödde. JJ Bluesband blödde och glödde i sina framföranden, enligt recensenten Per Agne Eklund.
  • Rock i regnet. En tapper skara musiker och publik trotsade vädergudarna. JJ Bluesband med flera bjöd på rock och blues i regnet.

Scenariot en regnig stadspark i ett varslat brukssamhälle i Gästrikland, huvudrollerna spelade av den tappra skaran musiker och publik som tillsammans trotsade vädergudarnas regnutsläpp.

Annons

Tidigare under dagen hade exempelvis Blandbandet och bandet med det väderanpassade namnet Lida Pin uppträtt.
Vad kunde passa bättre än lite värmande rock och blues?
I de piskande regnbyarna gled ubåt U235 upp i ytläge och presenterade en fullödig bluesrock som förde tankarna till ett hungrigt Status Quo på trimmade mopeder anno 1974. Bandet utstrålade lika mycket kompetens och djävlar-anamma som ett varslat skiftlag som vill ha upprättelse.
Därefter kom JJ Bluesband som en pint lager efter fullkornswhiskyn som tidigare serverats. Här vill jag särskilt nämna sångaren Micke Linder och saxofonisten Ingvar Palm som bägge blödde och glödde i sina framföranden.Exhoforsaren Putte på keyboard inte att förglömma,
Micke Dahllöv på percussion fick en särskild applåd och konferencieren Ulf Johansson-Werre grep in med väl valda trombonsolon.Bandets cover av ”Allt är gjort av plåt” kändes som en tanke värdig samtiden i Gästrikland. Avslutningsvis spelade Backman Brothers med blås och nytrimmade frisyrer och gav den monotona kompetensen ett nytt ansikte.

Mer läsning

Annons