Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb tv: Rockfestival vid gasklockorna i sommar

/

Gävle får en ny stor hårdrocksfestival – Getaway Rock Festival – på gasklockeområdet i sommar. Klara redan nu är Cavalera Conspiracy, Mustasch, Deathstars, Wolf och lokala Isobel & November.

Runt 60 band, däribland flera internationella, räknar arrangörerna med att boka in till festivalen som går av stapeln 8–10 juli.

Annons

– Det här är helt överlägset, det är det brutalaste, häftigaste område jag har sett.

Festivalgeneralen Tomas Jernberg är entusiastisk över gasklockeområdet. Tanken är att köra med en scen i vardera gasklocka och en stor utomhusscen och så fort han och hans två arrangörskolleger varit och sett området visste de att det var där de ville köra.

– Och Gävle ligger bra till rent geografiskt, med flera stora städer i närheten.Och sagt och gjort.

I sommar är den första Getaway Rock Festival ett faktum. Bandbokningarna är i full gång och Jernberg räknar med att släppa ytterligare några stora namn redan den här veckan, och sen fortsätta med artistsläpp under vintern och våren. De räknar med att ungefär 30–40 procent av artisterna är internationella.

– Vi vill försöka få så många exklusiva bokningar som möjligt. Många av de svenska banden spelar på kanske 15 festivaler varje sommar. Men vi kommer självklart att ha svenska band också.Tomas Jernberg är manager till vardags, åt just Mustasch bland annat, och när han och hans kolleger fick idén att ordna en festival ville de göra en festival som känns unik.

– Det ska vara en wow-upplevelse.

Både för banden och för publiken. Det speciella gasklockeområdet gör förstås sitt till, men sen är också tanken att festivalen ska bli en mix av kunna äta fint med kniv och gaffel och mat i handen, av att bo på hotell och i tält (kommunen tittar just nu på lämpliga grönområden i närheten), och noll lera.

– Vi vill bjuda in några av landets tyngsta hårdrocksklubbar också, som kan köra med sina resident dj:s, så att det inte blir så att det sista bandet har av sin sista sträng klockan ett och sen får man gå till tältet och sova, säger Tomas Jernberg.

Arrangörerna hoppas på 10 000 besökare.

– Vi släpper 999 biljetter nu till ett rabatterat pris, 999 kronor för tre dagar.

Mer läsning

Annons