Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wilder och Bengtsson till final

/
  • Ace Wilder och Robin Bengtsson tog direktplatserna till finalen.

Ace Wilder vann kampen mot nerverna och är klar för final i Melodifestivalen. Med sig får hon något otippat Robin Bengtsson.
Albin & Mattias och Samir & Viktor får ett försök till i Andra chansen.

Annons

Ace Wilder har varit favorittippad hela veckan inför delfinalen i Göteborg. Och favoriten höll. Samtidigt gjorde Robin Bengtsson en stark spurt jämfört med förhandstipsen och kan också han börja ladda för finalen i Stockholm den 12 mars.

Wilder slog igenom i just Göteborgs deltävling för två år sedan. Hennes "Busy doin' nothin'" räckte till slut till en andraplats, bara två poäng bakom Sanna Nielsen i finalen.

Därför kom favoritskapet närmast automatiskt inför comebacken, inte minst med tanke på den avancerade scenshowen.

Det var dock långt ifrån självklart att återvända till musiktävlingen.

– Nej, det trodde jag inte, jag är inte någon tävlingsmänniska på det sättet, sade Wilder till TT efter genrepet.

– Jag älskar att sjunga, show, dans, att visa upp mina låtar. Men tävlingsmomentet, sitta och bli bedömd. Nej tack. Men man måste ta det goda med det onda.

Robin Bengtssons nummer är väldigt avskalat i jämförelse med Wilders dansshow. Men, utrustad med enbart ett munspel, charmade Bengtssons "Constellation prize" tv-publiken och belönade den tidigare "Idol"-deltagaren med en finalplats.

På förhand såg annars Samir & Viktor ut att ta hem den andra finalplatsen med "Bada nakna". Halmstad gör debut som schlagerstad den 5 mars. Där får Albin & Mattias och Samir & Viktor en ny möjlighet att sjunga sig till final via Andra chansen.

Schlagerprofilen Anna Book återvände till Melodifestivalen för fjärde gången och skulle med sin medverkan fira att det i år är 30 år sedan hon fick sitt stora genombrott med låten "ABC".

Men comebacken gick inte som Anna Book hade tänkt sig. Hennes bidrag "Himmel för två" diskvalificerades sedan det avslöjats att låten publicerats i samband med i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest redan 2014.

Anna Book bröt ihop fullständigt och gömde sig på sitt hotellrum under nästan 24 timmar efter det att hon fått det förkrossande beskedet. Men på lördagskvällen stod hon ändå på Scandinaviums scen och framförde sin låt. Visserligen som gästartist och utom tävlan, men inför en jublande publik.

Årets Melodifestival har hunnit drabbats av två rejäla skandaler, redan innan den första deltävlingen hade avgjorts. Utöver Anna Books diskning har SVT tvingats peta Charlotte Perrelli, som skulle ha medverkat som programledare i Malmö tillsammans med Gina Dirawi.

Mer läsning

Annons