Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiksuccé i Griggebo

/

I söndags var det premiär för ett storslaget musikevenemang i stenbrottet vid Griggebo. 1 600 personer kom och njöt av allsång tillsammans med artister som Nanne Grönvall och Erica Sjögren.

Annons

– Jag hade hoppats på tusen personer, men det kom ju många fler. Det blev en jättesuccé. Jag känner mig jättenöjd och glad över att ett sånt här projekt har gått i lås, säger arrangören Fredrik De Jounge.

När han för första gången såg stenbrottet för ett år sedan kände han direkt att detta var den perfekta plasten för att ge Norduppland ett alldeles eget Dalhalla, med magisk miljö och mäktig akustik. Och konceptet tycks ha gått hem.

– Jag har fått fantastisk respons, det är många som har hört av sig och tackat, säger han.

Sveriges Riviera

Efter denna succépremiär känns en fortsättning given. Nu hoppas Fredrik bara på fler sponsorer, så att han kan ta dit stora artister. Vilka han har i åtanke vill han inte gå ut med än. Men han hoppas på omkring fyra event nästa sommar, med en allsångskväll och resten konserter.

– Det här sätter verkligen Skärplinge på kartan, jag brukar säga att Hållnäskusten är Sveriges Riviera. Så det här är verkligen en turistattraktion, säger Fredrik De Jounge.

Mer läsning

Annons