Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordman vs Brolle

I kväll spelar årets två stora comeback-raketer i Gävle och Sandviken. Asarockarna Nordman och skönsjungande Brolle tävlar om publiken i varsin del av Gästrikland.

Annons

Det har varit tyst från både Nordman och Brolle ett bra tag. Men det här året har varit ett riktigt comeback-år för båda två.

Nordman har återvänt till rampljuset med besked. Gruppen med allas vår Håkan Hemlin och Mats Wester är kvällens dragplåster på Stortorget i Gävle. De är ute på en över 100 spelningar lång turné och har avverkat ungefär hälften av konserterna.

Det går bra

Det har gått riktigt bra för bandet sedan de skrällde mot Carola och Andreas Johnson i Melodifestivalen i vintras. Albumet ”Djävul eller Gud” säljer bra och låten ”I lågornas sken” har legat bra till på hitlistorna. Konserterna har dragit mycket folk och enligt gruppens manager drog de till och med mer publik än Håkan Hellström och The Hives under Kiruna-festivalen.

Brolle är ute på en lika diger sommarturné. I kväll spelar han på Sommarrock i Sandviken. Den norrländska Elvis-look- a-liken har växt upp, klippt sig, tagit bort det efterföljande ”JR” från sitt artistnamn och börjat sjunga på modersmålet, norrbottniska vilket har visat sig vara en riktig lyckträff.

Den nya skivan ”Ett hjärta som glöder som en gång brann” har fått draghjälp av hans medverkade i TV4:s ”Körslaget”, där han slutade tvåa med sin kör från Boden. I sommar har han varit med i både ”Allsång på Skansen” och på kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland. Till hösten ska han ta Måns Zelmerlöws plats i musikalen Footloose.

Så i kväll står alltså valet mellan Nordmans vikingapop i Gävle och Brolles femtiotalsdoftande lightrock i Sandviken. På Gång har sammanställt ett litet test för att göra ditt val enklare. Christine Odén

Mer läsning

Annons