Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny höst – nytt Open Mind

/
  • Work it. Mattias Delltorp och Amanda Persson gjorde oanade poseringar.
  • lins­lusar. Anna Pärlefors och Sara Sjöberg ville vara med. Jag tog minst sju kort på dem.
  • Mr Gay Sweden 2009. Christo Willesen visade upp sin tvättbräda både i baren och bakom dj-båset

Jag: Vad är det där nere?

Snyggtjejen vid kassan: Hårdrockklubb.

Jag pekar uppåt.

Däruppe är det en bögklubb.

Annons

Första gången jag går till Open Mind är det runt midnatt. Förutom de spänstiga barkillarna är det glest som en i skärgård: Dimma och öar.

Rökmaskinen spyr ut gigantiska moln på några enstaka queers i flanellskjortor som dansar. Flanellskjortor, helst rutiga, verkar förresten vara hetaste trenden. Det och rakat hår på sidan och tighta spetströjor. Jag sätter mig vid några övergivna jordnötter och insuper lite schlageropera. Sedan inser jag att jordnötterna har en ägare…

01.30 är jag tillbaka och då är det drag. Nu sätter den stora mingelsjukan in. Jag skannar rummet och haffar den mest graciösa kvinnan jag kan: Amanda Persson. Det blir inte mycket snack men det blir bilder. Kameran är mitt vapen. Med hjälp av den kommer jag i kontakt med ett trevligt gäng tjejer, alla med övernaturligt snygga frisyrer (har L-word-Shane haft en viss inverkan här?).

Världsvana Mister Gay 2009 visar upp sina talanger och jag är inte sen med att ta ett kort. En stor klunga har växt till sig på dansgolvet. Ett och annat kryddigt white-trash-move glimrar till. Det är en gigantisk ringdans på scenen. Dj:n Markus Gisslén spelar de obligatoriska låtarna som spelas vare sig det är Ullared eller Malmö (eller en trendig remixning någon annanstans): Dancing on my own med Robyn och La Voix med Malena Ernman.

Mer läsning

Annons