Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stand-up-klubb öppnar

/
  • Roligt för unga. Stephan Ahlgren startar en ny stå upp-klubb i Gävle, med fokus på den yngre publiken. Han fungerar dessutom som konferencier under stå upp-kvällarna.

Från och med nästa vecka får Gävle en ny stå upp-klubb: ”Standup på GW” som den helt enkelt heter.

Stephan Ahlgren, lokal komiker, håller i trådarna för satsningen som riktar sig till en ung publik.

Annons

– Det finns inte så många valmöjligheter för ungdomar här i stan, säger Stephan Ahlgren.

Alltså satsar han ihop med restaurangen GW på att försöka locka unga människor och studenter till klubben.

Låga priser i baren

– Inträdet är lågt och jag har fått dem att ha låga priser i baren. Och så blir det bra musik efter framträdandena, säger Stephan Ahlgren.

Premiär är det nästa fredag, med Pontus Ströbaek med flera på scenen, och sen är ytterligare tre kvällar under våren inbokade.

Inte så kända

– Jag har valt komiker som kanske inte är så kända men som jag vet funkar för en yngre publik. Jag vet att folk inte kommer för namnens skull, såtillvida komikerna inte heter Magus Betnér eller Henrik Schyffert, säger Stephan Ahlgren och hoppas att även unga människor ska förstå att stand up ska upplevas live, och inte på tv.

Stephan Ahlgren var fram till nyår medlem i stå upp-klubben och föreningen Gasta, men valde at hoppa av eftersom han inte är nån föreningsmänniska. Strax efter att han slutat fick han erbjudandet om att göra den här grejen.

– Och jag är inte bara 80-talist och vädur, jag är storebror till tre bröder också, så jag har nog förutsättningarna att klara av det här...

Och nån direkt konkurrens mellan de båda stå upp-klubbarna tror han inte att det blir.

– Jag gillar ju Gasta och kommer fortfarande att gå på deras kvällar. Och även om alla förstås är välkomna till oss så riktar vi ju in oss på de yngre.

Mer läsning

Annons