Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Alcazar kommer till Sommarkväll

/
  • HEARTBREAK. Alcazar med Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel sjunger på Sommarkväll och därefter på Heartbreak Hotel.

När Alcazar i kväll kliver upp på Sommarkvälls scen är det en tioårig grupp som visar vilka som fortfarande styr i Sverige när det kommer till glammig schlager-disco.

Annons

 

Som så ofta med långlivade band har några medlemmar lämnat och andra tillkommit, men kärnan finns kvar: Andreas Lundstedt.

”Melodifestivalens” publik – vilket borde vara var och varannan framför scenen på Slottstorget – känner dock vid det här laget till bandets nyrekrytering: Lina Hedlund, som anslöt till Andreas Lundstedt och Tess Merkel för ett par år sedan.

”New Alcazar” har visat sig vara lika bra på att leverera hits som det gamla bandet, då de uppmärksammades lika mycket för musiken som för förhållandet mellan frontmännen Magnus Carlsson (som lämnade bandet 2007) och Andreas Lundstedt. Från senaste albumet ”Disco defenders” känner vi främst igen låtarna ”Stay the night” och ”We keep on rockin”, men vi kan säkert räkna med hits från den gamla Alcazar-tiden, som ”Alcastar” och ”Start the fire”.

Alcazar är även populära utanför landets gränser, och kommer till Gävle från ett framträdande i Tyskland den gångna helgen.

Glöm inte heller att Alcazar efter spelningen på Slottstorget tar showen inomhus för ett uppträdande på Heartbreak Hotel.

Mer läsning

Annons