Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bönder på kärleksjakt

/
  • Dags igen. Här är deltagarna i årets upplaga av ”Bonde söker fru”. Magnus Gustaphsson, Jonas Andersson, Ivar Pettersson, Johan Ivarsson, programledaren Linda Lindorff, Ann-Katrin Andersson, Jonas Augustsson Tomas Samuelsson och Daniel Carlsson.

TV 4 utlovar heta stunder på höskullen, men deltagarna själva talar helst om hur de längtar efter kärleken med stort K. Ska någon av de åtta deltagarna i årets upplaga av ”Bonde söker fru” finna den?

Annons

Åtta lätt nervösa bönder möter upp på Nyckelvikens herrgård i Nacka. Sju män och en kvinna – fyra av dem kommer att försvinna ur programmet redan efter säsongsstarten 6 oktober.

– Förhoppningen när jag gick in i detta var att hitta kärlek, att få chansen om än på ett konstigt sätt, säger 42-årige mjölkbonden Jonas Andersson från Öland.

Han fick hjälp på traven av en kompis som i smyg anmälde honom till programmet.

– Jag höll på att köra in i ladugårdsväggen när de ringde från TV 4. Jag blev så chockad att jag sade: ”Nej, jag har tjej”.

Lika mycket betänkligheter hade inte Ann-Katrin Andersson, mölkbonde från Stehag i Skåne. Ivrigt påhejad av sina vänner bestämde hon sig för att anmäla sig.

– Det som talade för var att det är ett bra program och att det kanske fanns chans för mig att finna kärleken. Det som talade mot var att det är mycket medier, mycket kameror överallt och jag kanske inte känner mig helt hemma med det, säger hon.

Evighetsmaskin

Vid det här laget börjar ”Bonde söker fru” likna en evighetsmaskin. Intresset för de kärlekstörstande bönderna har inte minskat med åren, tittarsiffrorna ligger stadigt över miljonen. Och även denna femte säsong leds programmet av Linda Lindorff, tidigare Isacsson.

– Det finns många chanser att se vanliga människor i tv, men det här är det mest äkta vi har i svensk tv. Vi har varit delaktiga i att folk finner lyckan, de hittar riktig kärlek och gör barn, säger hon.

Olika knep

Oförställda, charmiga, blyga. Alla deltagarna är olika – och alla har haft sina knep för att locka tv-tittarna att skicka brev till just dem. Magnus Gustaphsson, 42 år, valde att ramla av hästen i tv.

– Det var planerat. Jag hade fem minuter på mig att göra intryck, konstaterar han.

Sara Ullberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons