Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Özz Nujen på Gasta

/
  • Özz Nûjen imponerade med sin närvaro och interaktivitet med publiken på Gasta.
  • Özz Nûjen imponerade med sin närvaro och interaktivitet med publiken på Gasta.

Annons

Årets största skämtardag, första april, blev till en värdig högtidsstund för standupen på Gasta. Det blev fullsatt även denna kväll som inleddes med Mathias Heldevik från Hofors som på ett inkännande och sympatiskt sätt skämtade om livet som ensamstående pappa.

Bjuder man in sex komiker får man också sex helt olika shower i en. Komikern Elina Du Rietz var ett exempel på kvällens variationsrikedom med sina drastiska dissar med en släng av improvisation.

Och Gerda Bylund skildrade giftermålets avigsidor, kroppens fysiska förfall i medelåldern och hur det är att arbeta med 90-talister.

Men frågan är om det inte är den galna Tomas Högblom från Malmö/Eskilstuna som var kvällens roligaste person. Han får i gång publikens skratt med sin lätt neurotiska och samtidigt lakoniska stil. Han har en aura av komedi som gör att han inte behöver skämta för att man ska skratta. Den oväntade humorn är nästan alltid den bästa, den kräver att publiken är på tå i stället för att bara vänta in slentrianerna och de insparkade dörrarna.

Även Özz Nûjen är i högform och visar direkt allt det där som är bra med standup. Det är vitalt, rappt, interaktivt och går över gränsen på ett roligt sätt. Özz skämtar om kurder, språkförbistringar och könsroller.

Efter en kommentar från en person i publiken blir det lite spänd stämning och Özz ger svar på tal med en verbal smocka.

– Det här är inte som på TV, jag hör vad du säger, säger Özz.

Men det är inga sura miner, snarare visar interaktiviteten och direktheten hur roligt standup är när det är som bäst.

Mer läsning

Annons