Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P 3 satsar på sex och relationer

/

Sport, humor och en rejäl dos sex. Sveriges Radio möblerar om i ungdoms­kanalen P 3. Våren lovar gott om nyheter.

Annons

Hur ser man ut när man kommer?

Frågan ställs av ”Ligga med P 3”, en ny satsning som behandlar sex och relationer i Sveriges Radios ungdomskanal. Programmet är ett av många nya på P 3:s tablå i vår. Programledare är Nisse Edwall och Matilda Berggren. Tillsammans med producenten Julia Blomberg driver den senare sajten ”Ligga med P 3” sedan tre månader.

– Vi är ganska explicita. Vi drar oss inte för att lägga upp ganska grova sexnoveller eller prata om incestfantasier. Det ska framför allt inte bli några pekpinnar och vi är inte politiskt korrekta, så det är bra att programmet sänds klockan 23, säger Julia Blomberg.

Ny musikkväll

De största förändringarna i P 3 under våren handlar om musik. Klassiska ”Tracks” har försvunnit, liksom ”P 3 Pop”, ”P 3 Hiphop” och ”P 3 Dans”. I februari lanserar P 3 i stället en ny musikkväll. Format och programledare är hemliga än så länge, men Tomas Granryd som är programansvarig på P 3 ger några ledtrådar.

– Vi bygger om i tablån och satsar på att skapa en tydlig musikkväll som bevakar och guidar till den nya och relevanta musiken, säger han.

Även ”P 3 Kultur” har fått stryka på foten i vårens tablå. Kultursändningarna ersätts av programmet ”P 3 Sport”, som behandlar ett av de ämnen som tidigare inte fått så stort utrymme i SR:s unga kanal.

– Det kanske inte tillfredsställer alla som lyssnade på ”P 3 Kultur”, men den biten kommer delvis att täckas av den nya musiksatsningen, säger Tomas Granryd.

Mer humor

P 3 är också humorns hem i den statliga radion. Program som ”Lilla Al Fadji”, ”Mammas nya kille”, ”Cirkus Kiev” och ”Humorhimlen” kommer att finnas kvar. Samtidigt ska framtidens radiokomiker lockas fram. I nya ”Humorhimlen Lab” experimenterar Rikard Nerbe med humor.

– Det kommer att bli både helt okända personer och etablerade komiker, men inga av de format vi gör har hörts i radion förut. tanken är också att vi ska hitta nya program som kan sändas i P 3 i framtiden, säger han.

Mer läsning

Annons