Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På gångs schlagerpyssel

"Å nej nu somnar jag nästan av den här dötrista låten", kanske du tänker i kväll. Eller "Å nej vad jobbigt det är att lyssna på flamisga programledare som pratar dålig engelska". På Gång hjälper till att mota tristessen med några enkla det-här-kan-du-göra-när-det-blir-lite-tråkigt-i-schlager-EM-tips.

Annons

1. Ställa upp ett långt räknetal där du försöker komma underfund med exakt hur många meter silvertyg det har gått åt om man slår ihop samtliga deltagares kläder.

 

2. Göra en lista över olika teman på danser som skulle kunna bli en sju minuter lång och fullkomligt obegriplig så kallad mellanakt till nästa års schalger-EM (som skulle kunna gå av stapeln i Sverige och då skulle du kunna skicka in din lista med förslag och kanske tjäna en peng eller två, vem vet).

 

3. Trä upp pärlor på snören som du sen sätter fast på en klännig/ett linne/ett par hotpants och vips har du blivit årets schlagertrendigaste.

 

4. Göra ett snyggt cirkeldiagram över de fem senaste årens röstningsresultat och därefter ställa samman en liten rapport om hur den så kallade kompisröstningen egentligen ser ut. Är det till exempel inte så att lojaliteten de nordiska länder emellan har minskat i takt med att de östeuropeiska länderna ökat sitt inflytande?

 

5. Zappa.

 

Mer läsning

Annons