Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Hotel Calle-fån-ja kan allting hända

/
  • På plats. Hotel Calle-fån-jas kocka Astrid (Reéne Ranta) samt hotellservitriserna Tina (Anna Sahlin) och Nina (Johanna Karlsson).
  • Kvinnan bakom det mesta. Kjerstin Lundblad står för regi, manus, koreografi med mera och spelar dessutom Dagmar Sanslös, fru till hotell­ägaren.

Dags för lite semester?

Från och med i kväll kan man checka in på ”Hotel Calle-fån-ja” på paradisön Calle-Cutta belägen på Bolaget i Sandvikens Folkets Hus, ett hotell där allt inte är riktigt som det ska och där allting kan hända.

Annons

Föreställningen ”Hotel Calle-fån-ja” liknar inte riktigt nånting annat. Det påminner om Wallmans salonger, säger manusförfattaren, regissören och producenten Kjerstin Lundblad.

– Men här är alla i roll hela tiden.

Publiken checkar in vid en receptionsdisk, blir anvisade rum (bord) och så börjar det hända grejer. Och så fortsätter det.

– Det händer saker som händer på ett riktigt hotell, förklarar Kjerstin Lundblad.

Men Hotel Calle-fån-ja är ett hotell i förfall, där ägaren varken har haft pengar eller gäster tills dess att ett flygplan nödlandar på ön.

Såväl servitriser som flygplanspassagerare är en del av den närmare 50 personer stora ensemblen, som består av både ungdomar och äldre.

– Vi hade en audition och jag hade till en början tänkt mig 15 karaktärer, men nu blev det över 30 personer som jag har skrivit in i manus.

Pågår hela kvällen

Och föreställningen eller showen eller vad man nu ska kallad et pågår alltså hela kvällen. Överallt.

– Vi spelar på scenen och i baren och på golvet. De som är passagerare ligger och solar mitt bland borden, säger Kjerstin Lundblad.

Publiken dras förstås också in i handlingen och får bland annat sjunga allsång.

Kjerstin Lundblad gjorde en liknande grej för några år sen, då förvandlades Bolaget till en stor färja. Och redan nu innan premiären har hon planer för en nästa show.

– Då tänkte jag att vi skriver in alla som patienter på ett lasarett. Så Bolaget blir ett sjukhus.

Men det blir lite semester innan dess alltså. ”Hotel Calle-fån-ja” spelas 8, 9,15 och 16 april.

Mer läsning

Annons