Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På lördag ska det ooas hela natten

/
  • KLASSIKER. Popgruppen Attack med  Björn Uhr, Peter Jägerhult, Åke Eriksson och Rosa Körberg såsom de såg ut 1981.Foto: Pressens Bild

En av 80-talets mest envisa låtar kommer till Gävle på påskafton.
”Ooa hela natten” är en klassiker även för dem som inte ens var födda när det begav sig.

Annons

Med rysliga ekonomiska tider utanför fönstret är det roligare att titta tillbaka mot 80-talets champagneår, då det ooades hela natten.

Det är många som vill festa som de gjorde under 80-talet, och bandet Attack tackar och tar emot – de har ett par spelningar i månaden inbokade, ofta på tillställningar med 80-talstema, som på O’Learys nu på lördag.

”Ooa hela natten” är deras överlägset mest kända låt. Både för fansen som var med 1981 och för nya fans som hört coverversioner på den.

– Men originalet är bäst! säger Rosa Körberg och skrattar.

Rosa Körberg (ja, hon är syster med Tommy Körberg) och de andra i Attack skildes åt på 80-talet, men gjorde en nostalgiturné i början av 90-talet, och sedan dess har det fortsatt med spridda spelningar.

– Vi blir som larviga tonåringar igen när vi spelar. Eftersom vi inte ses annars kommer vi tillbaka i de rollerna, det är härligt.

När andra band gör comeback brukar det vara i decimerat format, men Attack har alla originalmedlemmarna kvar. Alla sysslar mer eller mindre med musik; Rosa Körberg själv jobbar halvtid med ekonomi, och ägnar resten av tiden åt musiken i olika former.

De anpassar sina spelningar efter åldern på publiken. Om den är yngre skär de ner på egna låtar, och kör kända 80-talshits istället. Men de äldre kan inte bara ”Ooa hela natten”, utan har även flera andra låtar memorerade.

– Plattan sålde 130 000 ex, så det är många som lyssnar på den före spelningarna och kan alla låtarna.

Mer läsning

Annons