Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pakten avgjorde ”Robinson”

/
  • Planerade på nätterna. En av de största utmaningarna i ”Robinson” var sömn- och matbristen. ”Vi sov oerhört dåligt på stranden. Jag låg hela nätterna och tänkte igenom hur jag skulle ta mig vidare i tävlingen,” säger segraren Mats Kemi.

Mats Kemi kom hem från ”Robinson” 17 kilo lättare och 500 000 kronor rikare. Nu avslöjar han den hemliga pakten som gjorde honom till segrare.

– Man måste vara oerhört listig om man vill vinna.

Annons

Mats Kemi ramlade ner från en tall och skadade foten en vecka innan resan ner till Filippinerna för ”Robinson”-inspelningen. Han tänkte lämna återbud men bet ihop. På torsdagskvällen kunde tittarna se honom koras till vinnare i ”Robinson” i TV 4.

Taktik, stryka och arbetsvilja tog honom hela vägen i tävlingen.

– Man måste också komma väldigt bra överens med de andra i gruppen, och det gjorde jag. En annan viktig sak är att aldrig prata om sina pakter.

Mats Kemi avslöjar att han i hemlighet slöt en pakt med Fredrik Sämsgård och Ola Ahlgren tidigt i tävlingen. Han berättade inte för någon – inte ens för produktionen.

– Jag sa ingenting i tv för jag visste att de skulle göra en tvist på pakten. Vi tävlade trots allt om ett stort pris. Det är en ära att vinna ”Robinson” och mycket pengar.

Nu är han 500 000 kronor rikare. Vinstpengarna sparar han som en buffert.

– Jag brukar alltid säga att man ska ha 2 000 kronor i plånboken och en dosa snus. Nu är det 20 000 kronor i plånboken och en dosa snus. Liv Sander/TT Spektra

Mer läsning

Annons