Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Lernström ny ”Idol”-programledare

/

Pär Lernström (bilden) tar över som programledare för ”Idol” i TV 4. Vad har han att tillföra tävlingen? Humor – men knappast musikalitet, säger han själv.

Annons

Humorprofilen Pär Lernströms karriär har varit spikrak de senaste åren. Han har lett ”Ballar av stål” i Kanal 5, han är programledare i Mix Megapol, håller i ”Parlamentet” i TV 4 – och som grädden på moset tar han över Peter Jihdes programledarjobb i ”Idol” 2011.

– Jag är extremt jävig i sammanhanget, men jag tycker att det har gått ganska bra – eller hur? säger han.

Vad har du att tillföra ”Idol”?

– Jag kan tillföra mig själv, det är vad jag har att komma med. Jag inbillar mig att jag har en sida av humor och mjukhet, men att jag också kan vara rå och rolig ibland.

Hur mycket sång och dans kommer du att bjuda på?

– Jag kommer att kämpa med näbbar och klor för att slippa framföra något musikaliskt. Jag har en mycket liten och obehaglig del av min karriär från när jag var kanske tio, tolv år, när jag hade extremt dålig självinsikt. Då gjorde jag några musikalframträdanden i skolan och det är ingen som mår bra av att se de banden, vill jag säga.

Hur klarar du att leda ”Parlamentet” samtidigt som ”Idol”?

– Det blir ett visst pusslande. Men det är så skönt med ”Parlamentet”, det är ett så självsäkert och lugnt program.

Och vad blir nästa steg i karriären?

– Nu klev han in och tog ”Allsången”, det var svinigt av Måns Zelmerlöw. Men ärligt talat är jag så lycklig över att få göra det här, det är så stort, jag är otroligt fokuserad på det.

Sara Ullberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons