Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perelli satsar allt i schlagern

/
  • Charlotte Perelli satsar på finalen i Globen i Stockholm, men vet att ingenting är självklart. Det blir hennes tredje gång som tävlande i Melodifestivalen.

Det är finalen eller försvinna som gäller för Charlotte Perrelli i Melodifestivalen.

- Vi satsar så mycket pengar på numret att om vi går till Andra chansen så spricker budgeten, säger hon till TT Spektra.

Annons

Charlotte Perrelli har aldrig gett sig in i Melodifestivalen utan att komma ut som segrare. På lördag, fyra år efter det senaste äventyret i Schlager-EM, ställer hon sig på scenen igen med bidraget "The girl". Men det är en ödmjuk veteran.
- Jag tror definitivt inte att jag bara kan studsa in. Det är ingen räkmacka och jag tror att folk har väldigt höga förväntningar, säger hon.
Fredrik Kempe presenterade låtidén till "The girl" på Peter Jöbacks 40-årsfest förra året. Texten är skriven för Charlotte, som säger att den representerar den hon är i dag, både i sound och innehåll.
- Han sade att han knäckt nöten och att han hittat låten som jag skulle kunna tävla med igen. Det är en stark, tjejig låt med lite "I will survive"-känsla, även om den är mer poppig, dansig, klubbig och "up to date".
Miljonbelopp
Men att kliva in i schlager-manegen igen var inte helt självklart. Charlotte Perrelli menar att det finns två läger. Antingen kommer man från ingenstans och gör avskalade nummer. Eller precis tvärtom.
- För oss etablerade artister går det inte att vrida tillbaka klockan. Jag kan inte låtsas att jag är pånyttfödd i det här sammanhanget. Då krävs det att jag visar att jag satsar och gör det fullt ut - och jag tycker att det är roligt.
Men "The girl" är en våghalsig satsning från team Charlotte Perrelli. Hon säger att det inte finns något nummer som är lika påkostat som hennes effektspäckade framträdande. Ett 20-tal personer arbetar med numret, och bara scenkläderna kostar hundratusentals kronor.
- Vi pratar miljonbelopp, säger hon.
"Enorma pengar"
Att inte gå till Globen skulle kännas snopet, men det är möjligt att det blir så, säger Charlotte Perrelli. Drömscenariot är att antingen direktkvalificera sig till finalen eller åka ut. Det finns nämligen inte utrymme i budgeten att framföra numret i Andra chansen. I så fall måste allt göras om.
- Jag ber till gud att jag ska ta mig till Globen och få möjligheten att göra numret två gånger. När man jobbat så hårt på något och lagt ner sådana enorma pengar vill man att det ska hålla.
För en av tävlingens mest rutinerade artister består uppladdningen inte bara av repetitioner och dans i 14 centimeter höga klackar - utan att också att hålla tankarna i styr.
- Jag försöker att tänka på en rad olika sätt. Men det landar alltid i att jag måste prestera och att jag inte vill göra någon besviken.
Liv Sander/TT Spektra

Annons