Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Powermixarna gör comeback i helgen

/
  • När åtta DJ:s som dominerade Gävles dansgolv på 80- och 90-talen gör comeback är nostalgifaktorn hög.

Var du ung och dansglad på 80- och 90-talen?
Då kanske Heartbreak Hotel i helgen kan fungera som ungdomens källa.
På lördag återvänder nämligen de åtta DJ:s som dominerade Gävles nöjesliv under dessa år.

Annons

SVT:s program ”Det känns som fredag” hade för något år sedan ett roligt inslag med en fackförening för DJ:s, yrket som skulle behöva en uppryckning. Vem skulle annars – förutom en och annan luffare – nöja sig att jobba för en lön utbetalad i öl?

Nej, dj-yrket har sannerligen degraderats sedan Powermix Production huserade på Gävles dansgolv.

Christer Modig, Peter ”Tele” Andersson, Björn Widorson, Niclas Bornegrim med flera ägde på ställen som Wictoria, Dollhouze, Oleary’s och Tre & Co.

”En oförglömlig kväll för dig som hängde på Gävles krogar under 80 och 90-talet och vill minnas klubbmusiken som spelades då”, lovar de sammanlagt åtta killarna, eller herrarna kanske det ska vara, det var ju trots allt några år sedan det begav sig.

Frågan är om de som öste på dansgolven under denna tidsperiod orkar masa sig till Heartbreak Hotel på lördag, eller om de är fjättrade hemma i villasoffan av barn och för mycket chipsätande?

Men ”Eight Deejays – One Party!” kanske inte bara behöver vara en kväll av disconostalgi, utan även en upplevelse för kids som satt i sandlådan när Modig & Co var som mest aktiva.

Gänget drogs samman av Christer Modig, som arbetade för en radiostation i Los Angeles på 80-talet med att ”powermixa” låtar, efterfrågad av storartister. När han flyttade hem till Sverige fortsatte han på den inslagna vägen, med Gävle som utgångspunt för remixandet.

Det var ett tag sedan Powermix Production var igång, betyder det att de är otränade nu? Nej, enligt egen utsago har de legat i hårdträning och har pickuperna lika vässade som på den gamla goda tiden.

Har ni discodansare samma kondition som då också?

Mer läsning

Annons