Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Emelies klubbdröm

/
  • Klubbpremiär. – Man måste våga göra det man vill och tror på, säger Emelie Aulin som är i farten igen. Hennes nya satsning heter White Pony Club Events.

White Pony Club Events, så heter Emelie Aulins nya klubbsatsning. I höstas lämnade hon Gävle för Stockholm. Men nu är hon tillbaka igen, och det med besked. I kväll är det premiär på Engeltofta. Och nu blir det precis så som Emelie alltid har velat ha det.

Annons

– Nu kan jag bestämma allting själv. Det finns ingen som kan ifrågasätta mina idéer, säger Emelie som i och med den nya satsningen har startat eget företag.

Tidigare har hon varit anställt på de krogar där hon varit nattklubbschef, som på de nu nedlagda ställena Hang Loose och Cava. Förra sommaren körde hon också klubben We ♥ House på Söderhielmska Gården. Så Emelie har vi sett förut. Och det känns glädjande att få se henne igen. Stockholmsflytten i höstas var tänkt att bestå en aning längre. Men i våras fick Emelie sköldkörtelcancer hela livet vändes upp och ned.

– Även om jag bestämde mig för att inte vara sjuk, så var det väldig omvälvande. Och när man har hela halsen uppsprättad så känner man sig ju lite krasslig trots allt, säger Emelie och visar sitt ärr tvärs över hela halsen.

Ett fint läkt ärr. Men ändå. Efter operationen åkte hon hem till sina föräldrar i Skutskär, för att vila upp sig ute på landet bland nära och kära. Och där i lugnet mitt bland alla hästar och andra djur kom idén till denna nya klubb.

– Sjukdomen fick mig att inse att livet är för kort för att tveka. Man måste våga göra det man vill och tror på, säger hon.

Så när Emelie följde sitt hjärta blev det White Pony Club Events. Ett namn som kommer av hennes stora barndomsdröm om en vit ponny, som till slut blev hennes. I kväll är det house som gäller, hennes absoluta favorit, och den musikgenren kommer att vara stommen i alla kommande events. Även om det kan se lite annorlunda ut. I kväll är det DJ:s som spelar, men Emelie vill gärna utveckla de kommande kvällarna med artistbokningar. Under den intensiva hösten 2009 på Cava hann hon ta hit stora namn som Rebecca & Fiona, Maskinen, Housewives, AN21 och Sebjak.

– Jag är jättestolt över det jag gjorde på Cava. Det här blir som en förlängning av det som jag hann börja med innan de la ner, säger hon.

I och med att hon nu inte är knuten till någon specifik krog så kommer klubbkvällarna att röra på sig. Men hon är mycket nöjd över att premiärkvällen blir just på Engeltofta.

– Det är en magisk plats, en otroligt vacker miljö. Man måste ha varit där och dansat minst en gång per sommar.

När vi får se White Pony Club Events igen är ännu inte helt bestämt. Emelie är fast besluten att satsa mer på kvalitet än kvantitet. Men fyra gånger per år är en riktlinje. Det viktigaste är att det känns helt rätt och blir perfekt, så att hon kan uppnå euforin som ett proppfullt dansgolv ger.

– Den största njutningen är att se hur roligt alla har det, det är då man får betalningen. Det är det roligaste jag vet, säger Emelie Aulin.

Mer läsning

Annons