Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ralph Bretzer

/

Annons

Skiva: ”Singing from the grave” – Anna von Hausswolff. Nu har Radiumgrundarens dotter gått från rykte till en stor svensk artist redan på sin sanslöst fullfjädrade debut.

Låt: ”Soldier of love” – Sade. Sade må ha den långsammaste utgivningstakten men när kvaliteten är så hög som den är på de plattor som hon faktiskt släpper är det nästan ursäktligt.

Konsert: M.I.A. Skivan från i år var något av en besvikelse. På scen, under sommarens Way out West-festival, var hon dock allt det som jag hoppats.

Film: Film? Har inte filmen helt kapitulerat inför tv-dramatiken? Hellre dvd-box med en schysst tv-serie.

Tv: ”Nurse Jackie” och ”Modern Family” bjöd på fantastiska andrasäsonger och ”30 Rock” fortsatte att vara lysande.

Läsning: Det engelska undergroundkulturmagasinet Nude kom tillbaka i pappersform.

Händelse: Håkan Hellström körde hela ”Känn ingen sorg för mig”-plattan på Way out West. Spelningen var väl bra men publiken... Publiken gjorde det här till årets musikaliska händelse.

Ångest: Betygsångest! Jag var på Siesta-festivalen och mycket var väldigt bra och när den tredje betygsfemman var utdelad satte stora betygsångesten in.

Lycka: Babians releaseparty på Debaser i Malmö. Med en bra andraplatta i bagaget och ett fantastiskt scenutspel skapade de extatisk rock’n’roll.

Fånigaste: Norska Mayhem på Sweden Rock. Jag tror inte att det är meningen att man ska stå och fnittra sig igenom en spelning med ett black metal-band.

Mer läsning

Annons