Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånock flyttar in till stan

Rånockfestivalen växer och flyttar in till stan. Och redan i dag kan man få en försmak av hur det kommer att bli i slutet av juli på Rådhustorget i Gävle.

Annons

– Vi hoppas få till lite festivalstämning, säger Janne Dahlberg från Rånock på Å-krogen.

Och för att få det ställer de upp en scen och ett band på den och ordnar dessutom med mat och folkölsservering under lördagen mellan klockan 11 och 18.

Allt för att folk ska bli peppade på att gå på den riktiga festivalen som är först om en och en halv månad, 27–30 juli. Och som alltså för första gången håller hus mitt i stan.

– Vi tyckte att det har kommit lite för lite folk borta på Skeppsbron. Så då tänkte vi att vi flyttar in till stan i stället, säger Janne Dahlbom.

De tre dagarna och kvällarna fylls med musik, men till skillnad från tidigare år spelar de större banden inte sist på kvällen utan lite tidigare, alltför att tillgodose publiken, enligt Janne Dahlbom.

– Vi har diversifierat biljettpriserna eftersom vi har fått önskemål om det från publiken. Nu kan man komma dit senare på kvällen och betala en hundralapp och då spelar de lite lättsammare coverbanden.

Dessutom spelar tre band på dagtid under festivalen och då är det heller ingen åldersgräns.

Sammantaget blir det alltså en riktigt stor festival.

Ni gör lite tvärtom, när det kommer för lite folk så drar ni på större i stället för att minska ner?

– Haha, ja, alla som har varit till oss på Skeppsbron har tyckt att det varit bra. Problemet är att vi inte har lyckats locka dit folk. Nu testar vi Rådhustorget och kommer det inte folk då får vi väl sluta. Men det hade känts fel att inte köra en gång till.

Mer läsning

Annons