Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rapport"-profil SVT:s julvärd

/

"Rapports" programledare Lisbeth Åkerman blir SVT:s julvärd. Hon blir den sjunde julvärden sedan Arne Weise gick i pension efter 30 år som tittarnas ledsagare i rutan till Kalle Anka och de andra julprogrammen.

Annons

- Jag blev naturligtvis både smickrad, glad och förvånad när jag fick frågan. Det känns verkligen jättekul, det är en stor ära att få komma hem till svenska folket och vara en del av deras julfirande, säger Lisbeth Åkerman i ett pressmeddeland.Lisbeth Åkerman har arbetat på "Rapport" sedan 1998. Hon var bland annat programledare för "Världens barn"-galan 2004 och ska senare i år leda "Rapports" årskrönika.

Lisbeth Åkerman är född i Erikstad i Dalsland och uppvuxen i Göteborg. Innan hon började på SVT arbetade hon på Rix FM, nyhetsbyrån TT och Radio Stockholm.
Sedan 2003 låter SVT någon av sina profiler ta hand om det prestigefyllda uppdraget att önska nationen God Jul och tända ljuset strax innan Kalle Anka klockan 15 på julafton.

Första året fick Lotta Bromé jobbet. Sedan dess har det växlat mellan manliga och kvinnliga profiler. I fjol sköttes uppdraget av Lasse Kronér.


mikael.forsell@ttspektra.se

Victor Johansson/TT Spektra
victor.johansson@ttspektra.se

Mer läsning

Annons