Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rått, visst. Men är det kul?

/
  • Sjukaste killen i stan. Visst kan man vara rå, men om det inte också är roligt så är det ju inte mycket värt.

Jason Rouse är en kanadensisk komiker som har gjort sig ett namn på att vara riktigt rå, och ska vi vara ärliga tillhör Rouse inte direkt världseliten.

Annons

När Jason Rouse kliver upp på scenen möts han av ett starkt välkomnande jubel, och inleder med att visa sin svenska språkfärdighet genom att säga ”håll käften” och ”fitta”. Och så fortsätter det. Med ändlösa skämt om att ligga med släktingar, killar, gamla kvinnor, unga kvinnor, asiatiska kvinnor, utvecklingsstörda kvinnor och så vidare. Rouses skämt har inga gränser och han är väl medveten om att det allt som oftast faller publiken i smaken. Hade jag också fått i mig ett par öl hade det kanske varit annorlunda – men jag skrattar bara ett par gånger under hela showen.

Stand-up som är rå och på gränsen har varit regel snarare än undantag ända sedan Richard Pryor slog igenom i slutet av 70-talet. Jag har sett så pass mycket stand-up att jag knappt kan förvånas av smaklöshet eller uselhet, men jag vill ha en poäng. Tyvärr känns Rouses show mest av allt som något som ett barn i kissochbajsåldern hittat på, fast med ett större ordförråd och lite bättre timing. Och timing är väl egentligen det enda som är bra med Rouse, hans skämt är ofta genomarbetade med planteringar och avslutningar som luktar cymbal på lång väg.

Ett ganska typiskt skämt från Rouse kommer i slutet av showen. Efter lite snack säger han: ”jag saknar min farbror, han påminner om en vagina. Han är hårig och har dålig andedräkt”. Vissa komiker kan driva med sexism och rasism genom att vara obscena och springa långt bortanför det vi så ofta kallar gränsen. Rouse verkar vara över gränsen bara för att. Jag kanske har dålig humor, men hur jag än försöker kan jag inte hitta någon som helst substans eller värde.

Mitt största leende kommer när Rouse skojar om att han är ganska dålig och sedan tackar för sig. Till min fasa klappas han in och jag tvingas genomlida ännu en kvart hjärndöd humor.

Jag som hade sett fram emot en skrattfylld torsdagskväll. Tack och lov finns Ricky Gervais på YouTube.

Mer läsning

Annons