Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RECENSION: Gastas talkshow blev galen och folklig

/

Annons

Kvällens värd Stefan Söderblom sätter jultonen direkt när han går på scen i sin rödrutiga väst med ett busigt leende på läpparna. Tillsammans med Gastas innersta krets, Gerda Bylund, Hans Carstensen och Mathias Heldevik ger de publiken en blandning av roliga timmen, standup och improvisation.

Publiken ska bland annat gissa vilka ansikten som photoshoppats samman på ett par bilder. Det ihopsatta ansiktet med Leif GW Persson och Zlatan Ibrahimovic är särskilt lyckat och inte minst undrar man hur en sådan sammansättning skulle låta?

Men även våra lokala kändisar Lars-Åke Wilhelmsson ”Babsan” och Thomas Di leva ser roliga ut när deras ansikten lagts samman.

Man kan komma väldigt långt bara med roliga bilder. Det visade ju inte minst komikern Jesper Rönndahl med sin show på Söders källa för några veckor sedan.

Mathias Heldevik är först ut med att riva av sitt uppträdande om hur det är att leva i Hofors. ”Jag är här som ett projekt från arbetsförmedlingen för att jag ska se hur vanligt folk är som använder bestick”, skämtar han till publikens förtjusning.

Han följs senare upp av Hans Carstensen som på ett underhållande sätt visar att man kan använda frasen ”Jag gillar kompositionen” för att ta sig ur många kniviga situationer.

Publiken uppmanas också att slänga ur sig saker som de vill ha en komisk lista på eller rim till julpaket som komikerna på scen sedan får improvisera ihop med varierande slutresultat.

Hur är det då med helheten – är det verkligen en talkshow? Stefan Söderblom erkänner villigt att intervjuerna med gästerna på scen inte riktigt blev som det var tänkt. Istället blir resultatet långt ifrån den traditionella talkshowen med en tillbakalutad tv-programledare. ”Gasta comedy talkshow live” blir istället till en galen och avslappnad helhet som ibland skulle vinna på mer struktur. Men i gengäld är det folkligt – och hjärtat sitter hela tiden på det rätta stället.

Mer läsning

Annons