Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Releasekonsert med Gungfly

/

Nu har det blivit dags för Rikard Sjöblom att fira sitt skivsläpp. För ett par månader sedan släppte han albumet ”Lamentations” med sitt soloprojekt Gungfly. Men först i kväll blir det releasefest och tillhörande konsert på Söderhielmska gården i Gävle.

Annons

Vår recensent Erik Süss blev alldeles till sig när skivan släpptes. Högsta betyg gav han den. Och han skrev bland annat att: ”Det vimlar av referenser/ingredienser i Sjöbloms gourmetrock: Humoristisk Zappa, Lenny Kravitz-funkrock, Quentin Tarantinovibbar, Led Zeppelin-tunga riff, tidig Peter Gabriel, Richard Thompson- folkrock, snyggt oharmoniska gitarrer à la tidig Radiohead och sexig New York-disco(!). Men framför allt är Sjöblom sin egen, ett unikum som musiker.”

Egenskrivet material

Det låter inte dåligt det. Och förmodligen kommer det knappast att låta dåligt i kväll heller, när Rikard tar plats på scenen vid 20.00. Trots att Gungfly är ett soloprojekt, vid sidan om andra band, har han vid livespelningar med sig sina medmusiker Tomas Van Der Kaaij, Sverker Magnusson, Rasmus Diamant och Petter Diamant.

Söderhielmska känns som en högst passande plats, det är nämligen Rikards sommarplats.

Säkerligen har fler än jag njutit av den återkommande livemusiken som han och hans medmusiker stått för under helgerna. Men denna kväll är det egenskrivet material som levereras!

Mer läsning

Annons