Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard Olsson tar över "Wild kids"

/

Rickard Olsson tar över som programledare för SVT:s "Wild kids". Även nästa säsong kommer att spelas in i Furuviksparken.

Annons

Gävlebördige Rickard Olsson kommer att ta över rollen som programledare för Wild Kids.

– Det känns jättekul, säger Rickard Olsson till Arbetarbladet.

Rickard Olsson har tidigare jobbat med barn- och ungdomsprogram på SVT.

– Jag gjorde ju Bullen en gång i tiden så det känns kul att göra det igen.

Förra omgången av programmet spelades in i Furuviksparken där även nästa säsong kommer att spelas in med start i slutet av augusti.

– Det känns jättebra, jag hoppas att jag får en egen bur där, säger Rickard och syftar på ett gammalt skämt från sin tid på lokalradion i Gävle när en lyssnare ringde in från

Furuviksparken och han frågade lyssnaren om han hade en egen bur.

– Självklart ska han få bo som de andra människoaporna om han vill. Men vi försöker undvika det här med galler och burar och avgränsar med vatten istället för att besökarna ska få komma så nära djuren som möjligt, säger Erika Rydstrand, marknadschef på Furuviksparken.

På Furuviksparken är man nöjda med den nya säsongen och den nya programledaren.

– Det är fantastiskt roligt och bra för Furuvik. Rickard har också lokalkännedom så det är toppen, säger Erika Rydstrand.

Första säsongen med Rickard Olsson som programledare kommer att sändas nästa vår.

– Det här är ett program som är större än sin programledare så de kan förvänta sig samma program fast med en annan programledare, säger han.

SVT har tidigare sagt att man ska invänta Ola Lindholms dom i målet där han står åtalad efter att ha testats positivt för kokain i samband med en fotbollsmatch i början av april i år.

– Det var oklart om det skulle bli en säsong till men Ola ville väldigt gärna det, han tycker att barnen ändå ska få det. Då sa SVT att de spelar in en säsong till men då kunde de inte ha Ola som programledare eftersom processen pågår, säger Rickard Olsson.

Så Ola har godkänt dig?
– Ja faktiskt, jag ringde upp och pratade med honom och han visste redan om att jag hade fått frågan och tyckte det var jättekul. Han tyckte att jag kunde förvalta det som han byggt upp. Hade Ola tyckt det hade känts oskönt hade jag också tyckt det.

Mer läsning

Annons