Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock'n'roll cirkus med Joe Labero

/
  • TÄLT. Trollkarlen Joe Labero beger sig ut på vår- och sommarturné, i ett cirkustält.

Nu beger sig Joe Labero ut på Sverige-turné, i ett cirkustält.
– Ett nytt, fräscht koncept, säger trollkarlen från Småland.

Annons

Efter 25 år i branschen har Joe Labero en diger cv i magins land. Han är inte den som står still.

– Konkurrensen i underhållningsvärlden är stentuff, man blir inte stjärna efter ett tv-framträdande. Det är hårt jobb som gäller. Och jag sticker inte under stol med att det är viktigt att synas, att jag gillar att omge mig av spännande människor, säger han.

Inför den stundande 24 datums-turnén har Joe Labero repeterat i Monaco hos vännen, tillika fursten, Albert II. En kontakt han knutit under alla sina resor.

– Jag lever som en nomad, är sällan hemma långa perioder. Det blir pendling Europa-USA, skrattar han över telefon.

Men Sverige är trots allt det land som han älskar mest och när det var dags att snickra ihop en vår- och sommarshow i hemlandet bestämde sig Joe Labero för att göra något annorlunda, att ändra ramarna lite.

För första gången håller han nu låda i ett jättetält, som rymmer uppemot 2 000 personer.

– Det är som ett enormt paraply och vindskydd, och så skyddar det mot dagsljus. Jag vill kunna ha koll på alla detaljer.

– Mycket av inspirationen hämtar jag från rockkonserter, där det brukar vara fart och fläkt. Det blir Metallica-låtar och storbildsskärmar, en riktig cirkus.

Själva innehållet i föreställningen, som enligt huvudpersonen ska funka på både på 5- och 95-åringar, kommer dock att vara sig likt från tidigare shower. Joe Labero har stuvat om sina tricks lite, samt utvecklat några av de mest populära.

– Jag går efter devisen "ändra aldrig mer än 50 procent av akten". Det är väl alla artisters dröm att skapa något nytt, men man måste samtidigt ta vara på ett vinnande koncept.

Han satsar på att göra tältturnén till en årlig tradition. Att vinna publiken har alltid varit den största utmaningen.

– Diskussionen med åskådarna är oerhört viktig, att få dem att skratta. Jag är ju inte bara illusionist, utan en entertainer, säger Joe Labero.

Mer läsning

Annons