Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på bästa nykomlingen!

Fem akter, med mer eller mindre erfarenhet, har chansen att bli utsedda till Årets lokala nykomling på Local heroes

Annons

– Galan som går av stapeln 30 januari på Maxim i Gävle.

Det är du som bestämmer vilken det blir genom att sms:a in din röst.

Och det här är akterna du kan rösta på.

l You and me George. ”Dessa fem killar kan nog bli ett av Gävles pophopp inom en snar framtid”, förutspådde På Gångs recensent när bandet öppnade för Ingenting på Spegeln häromsistens. You and me George har funnits i några år och har spelat en hel del och är inte de nyaste av nykomlingar. Så nu väntar vi på en skiva.

l Sweet Minority. Många röstade på Valbo-bandet Sweet Minority när bandet deltog i Local Heroes-tävlingen där man vinner en spelning på CC-puben i våras. Den spelningen var bandets andra totalt, och då beskrev På Gång dem som ”ett band som låter som en strandfest i kalifornienskymningen med Green day och Red hot chili peppers”. Ett sound att surfa vidare på.

l Ascend upon ashes. ”Målet med musicerandet är uppenbarligen att leverera kompromisslöst djävulskap att avreagera sig till, och som vredesventiler aktade är låtarna suveräna”, skrev På Gångs recensent om nykomlingarna Asccend upon ashes när de inledde 026 Throwdown-kvällen häromsistens. De har inte spelat så mycket ännu, men den där ilskan kommer att gå långt.

l Fanny Bernkert. Hon är bara tolv år gammal. Vi tar det en gång till. Fanny Bernkert är bara tolv år gammal. Alla som har hört hennes bidrag i Radio Gävleborgs musiktävling fattar att det måste sägas mer än en gång. Fanny Bernkert har gjort låtar sen hon var åtta år och hon låter som landets nästa pophopp. Vi tänker ”Idol”. Melodifestivalen. Fanny Bernkert kommer att gå långt.

l Björk & Toffe. De har spelat musik länge egentligen. Men i form av duon Björk & Toffe inte så väldigt länge. Och inte så offentligt.

Däremot ställde de till med Rock camp för ungdomar i somras. Bara en sån sak. Gör att man tror och hoppas på Björk & Toffe.

Mer läsning

Annons