Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta på ditt favoritband

/

Fem band har chansen att bli utsedda till Årets lokala band på Local heroes – Galan som går av stapeln 30 januari på Maxim i Gävle.

Det är du som bestämmer vilket det blir genom att sms:a in din röst.

Annons

Och det här är de fem banden som du kan rösta på:

DeDam. "Vi är inte blyga av oss, hela idén med att spela musik är att göra ett intryck på folk. Att se de där personerna släppa sina öl och ge sig upp för att dansa, det är vad man lever för. Att få till ett sväng som de inte kan värja sig mot." Orden är DeDams gitarrist Olle Hedenströms i en intervju i Arbetarbladet i januari i år.

Det handlar om 70-talsdoftande rock'n'roll som svänger rejält alltså.

DeDam har spelat flitigt både på hemmaplan (som numera återigen är Sandviken efter en tids pluggande i Borlänge) och runt om i Sverige under året som gått.

 

The Scrags. "Antonio är fortfarande den perfekta hybriden mellan Joey Ramone och Iggy Pop, Fredrik Berglunds trumspel är intressantare live än på skiva och de framstår ibland som mer attityd än musik. På gott och ont, men mest gott. Huvudsaken är att The Scrags svänger utav bara helvete och definitivt saknar motstycke i den här stan om inte i hela riket."

The Scrags levererar. Alltid. Det är vad På Gångs recensenter har återkommit till under de spelningar som vi har bevistat. Bandet lever rockmyten och överlevde med nöd och näppe senaste Europaturnén.

 

Isobel & November. "Bandet har en alldeles egen nisch i Gävles musikliv" slog På Gångs recensent fast efter nån av Isobel & Novembers spelningar i stan. Och det har de ju. "Isobel & Novembers musik är som soundtracket till en ensam vandring genom en skymmande och väderbiten prärie. Varje ton och steg leder sakta in i ett djupare mörker där skitiga och dödsstrafftunga ljudbilder väntar", skrev till exempel på Gångs recensent om skivan ”The Ghostwater Gospel” som släptes alldeles nyss.

Bandet är precis klara som förband till Spoundtrack of our lives spelning i Gävle i februari.

 

Twiggy Frostbite. "Bandet är så satans bra (...), viljan att gå sin egen väg är ett enda lågmält fuck you till alla som inte fattat att Twiggy Frostbite är Gävles stora hopp nationellt". På Gångs recensent Erik Süs var förbannad efter Twiggy Frostbites spelning på Marinfestivalen i somras. inte på bandet, som synes, utan på publiken som inte fattade att de skulle vara där.

Twiggy Frostbite har rotation på brittisk radio, har hängt med handbollslandslaget och spelat på Hultsfredsfestivalen.

 

Itchy Daze. Hoforsbandet fick finkontrakt med stora skivbolaget Universal och sen släppet av debuten "Daze of our lives" har de synts i allt större sammanhang. Deras låt "Monster" hörde till radiokanalen Bandits mest spelade låtar häromveckan och det är ändå bara början för bandet som för ett par år sen bara repade sporadiskt.

"Det är kaxigt, avspänt och kontrollerat", som På Gångs recensent kunde konstatera efter en av deras spelningar här i trakten.

 

 

Mer läsning

Annons