Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning till Welltons varité

/
  • Det går bra för Johan Wellton. Biljetterna till hans

På bara fyra timmar såldes 1 000 biljetter till Johan Welltons stora föreställning ”Varité Royale” på Teatern i Gävle.
– Det känns helt otroligt. Det är mer än hela förra föreställningen, säger Johan Wellton.

Annons

Nu ges ytterligare föreställningar 11 och 12 december.
Det går, minst sagt, bra för Johan Wellton. Biljetterna till showen ”Varieté Royale” har inte bara sålt bra i hemstaden, utan också i Stockholm, där de planerat in ytterligare en föreställning, och i Malmö.


– Vi tyckte att vi hade tagit i, och tänkte: Ska vi våga? Och det känns svårt att tro att det gått så bra. Man blir så tacksam och glad, dels är det en ekonomisk grej, att det faktiskt kanske går ihop och dels är det nåt som är större än ekonomin eftersom pengarna går rakt in i skapandeprocessen.

Johan Wellton säger att energin på repetitionerna blir annorlunda när man vet att det faktiskt kommer att komma människor och titta på föreställningen.
– Nu börjar man längta efter att få träffa dem.
Klipp från Johan Welltons jongelring med sju bollar och förbundna ögon som han tävlade med, och kom tvåa, i ”Talang” på TV4, sprids nu på internet och det var förmodligen via dem som motsvarande tv-program i Tyskland fick upp ögonen för Wellton och bjöd in honom att tävla i deras program.


Johan Wellton ska också tävla i en stor cirkustävling i Paris i januari nästa år, där artister från hela världen deltar.
– Den sänds i 30 länder så det är en utmaning att tilltala en så bred publik. Man ska nå alla. Man kan göra en föreställning som funkar perfekt i Sverige, eller kanske till och med perfekt just i Gävle, men hur tar man det vidare?

Han börjar dessutom slå i Asien. Han var i Hongkong och gjorde fem föreställningar för ett tag sen och klippen från svensk tv finns även i asiatisk version.
– Det är lite exotiskt, tror jag, att jag kommer dit och ser annorlunda ut. Det är lite som gammal varieté när man visade upp en svart människa...

Mer läsning

Annons