Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryska bränder stoppar Kinnaman-film

/

Bränderna i Ryssland stoppar inspelningen av Joel Kinnamans Hollywooddebut "The darkest hour".
- Det är som helvetet på jorden, säger Kinnaman om situationen i Ryssland.

Annons

I helgen uppmanades Moskvaborna att stanna inomhus på grund av smogen som svept in in i huvudstaden. De som gav sig ut på gatorna bar ansiktsskydd och bilförare tvingades att tända strålkastarna för att se genom röken.

Eldsvådorna är den värsta brandkatastrofen i modern tid i Ryssland. 52 människor har dött och 2 000 hem har förstörts.

Svenska skådespelaren Joel Kinnaman, känd från "Snabba cash" och de svenska polisfilmerna om Johan Falk, har varit i Moskva för att spela in sin Hollywooddebut "The darkest hour". På grund av bränderna har inspelningen skjutits upp i två veckor.

"Tjock giftdimma"

- Det går inte att vara utomhus i Ryssland. Det är riktigt obehagligt. Man ser inte två bilar framför sig på grund av en vit tjock giftdimma, det är 39-40 grader varmt och 90 procent luftfuktighet. Det är som helvetet på jorden, säger Kinnaman.

"The darkest hour" är en science fiction-thriller i 3 D som handlar om hur utomjordingar invaderar jorden och hur ett gäng ungdomar försöker överleva samtidigt som de bekämpar invasionsstyrkorna.

- Det är en actionfilm som ska ha en puls som "28 dagar senare" eller "Black hawk down", säger Kinnaman.

Amerikansk tv-serie

Inspelningarna hade kommit halvvägs innan man tvingades till uppehållet på grund av bränderna. "The darkest hour" har amerikansk premiär i augusti 2011. Filmen regisseras av Chris Gorak och produceras av Timur Bekmambetov, mannen bakom "Nightwatch" och Angelina Jolie-thrillern "Wanted".

I veckan kommer besked om den amerikanska tv-serien "The killing", där Kinnaman har en av huvudrollerna, blir av. "The killing är en amerikansk version av den danska tv-serien "Förbrytelsen".

Mer läsning

Annons