Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir den nya säsongen av Homeland och här är frågorna vi måste få svar på

/

I kväll är det äntligen säsongspremiär för serien Homeland där vi får följa den oförutsägbara CIA-agenten Carrie Mathison. Hennes jobb är att skydda USA från terroristattacker, samtidigt som hon kämpar med sin bipolaritet.
Ikväll släpps det första avsnittet av den nya femtesäsongen i Sverige.

Annons

Två år har gått sedan Carrie lämnade Islamabad och livet som CIA-agent är över. Nu bor hon i stället i Berlin där hon arbetar för ett privat säkerhetsbolag. Hon har försökt att lämna sitt tidigare liv bakom sig men det är svårt och hon dras återigen in underrättelsetjänstens hemliga värld.

När finalavsnittet av den fjärde säsongen visades för snart ett år sedan lämnades tittarna med många frågetecken som vi nu äntligen kan få besvarade. För den som behöver en snabb sammanfattning inför den nya säsongen benar vi ut de viktigaste frågorna.

► Så kommer slutresultatet bli i "Idol" - vi rankar alla deltagare

Var är Quinn och vad kommer att hända mellan honom och Carrie?

Quinn försökte länge lämna CIA. Han var redo att starta ett vanligt liv tillsammans med Carrie och hennes dotter. Efter visst tvekande verkade det som att Carrie också var redo. Men efter påtryckningar av CIA blev Quinn tvungen att åka ut på ännu ett hemligt uppdrag och Carrie har ingen aning om vart han tagit vägen.

Det är redan fastställt att Quinn kommer att dyka upp i den nya säsongen men det kvarstår fortfarande många frågetecken. Var befinner han sig, kommer han att överleva och kommer han och Carrie kunna återuppta sin relation? Rykten går om att Carrie i den nya säsongen hunnit hitta en ny pojkvän i Berlin ... Blir det Quinn eller den nya mannen som blir hennes nya stora kärlek efter Nicholas Brody?

Vad pysslar Saul med?

CIA har blivit uppdelat och det verkar som att Saul, Carries mentor och vän, har gått till den "onda" sidan. I det sista avsnittet av säsong fyra samarbetar han med den tvivelaktiga medarbetaren Dar. Frågan är om Saul verkligen bytt sida eller om han spelar ett spel.

I trailern för säsong fem får vi se en scen då han säger åt Carrie att hon är naiv och dum. Kommer de fortfarande stå på samma sida eller kommer Carrie tvingas jobba mot honom?

► Lista: Här är de bästa - och sämsta - mattävlingsprogrammen i Sverige

Vad har hänt med Haggani?

I den förra säsongen var Carries uppdrag att stoppa terroristen Haissam Haggani men han kom undan. Lever han fortfarande och kommer Carrie tvingas ta upp kampen mot honom och hans terror i säsong fem?

Hur mår Carrie?

Carrie kämpar ständigt med sin bipolaritet. Har det lugnare livet i Berlin på det privata säkerhetsbolaget förändrat henne? Serien har ständigt gått från att fokusera på Carries uppdrag till att mer och mer handla om hennes privatliv. Förmodligen kommer nästa säsong gå åt samma håll och vi får se mer av Carries oanade sidor.

Det första avsnittet av den nya säsongen släpps på SVT Play klockan 22.00 i kväll. Samma avsnitt visas i SVT1 11 oktober.

Mer läsning

Annons