Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det till när allsången i Griggebo flyttades till Tierp Arena

/
  • Christer Sjögren är ett av flera starka namn som dyker upp på dragracingens Tierps Arena i sommar. Bilden är ett montage.
  • Tierps Arena – inte längre bara dragracing. 24 juli är det dags för arenans
  • Allsången i Griggebo bergtäkt läggs på is tills vidare

Den 24 juli sommar blir motorarenan i Tierp skådeplats för något helt annat.
Då blir det allsång med bland andra Christer Sjögren, Sonja Aldén och Panetoz.
I samma veva läggs dock allsången i Griggebo bergtäkt på is – i alla fall över 2016.

Annons

LÄS MER: EM-dragracing i sommar på Tierp Arena

Dragracing hade varit det förväntade – men nu flyttar alltså en stor allsångskväll in på Tierps Arena.

Allsången i Griggebo bergtäkt har varit en populär del i Hållnäsveckan sedan 2011 – men efter 2015 års succé med 3 000 besökare kände arrangörerna Johan J:son Ljung och Martin Lindberg att det var dags att kolla på ett nytt alternativ.

Samtidigt fick de ett nej från Griggebo bergtäkts ägare Anders Rundlöf, som de hyrt bergtäkten av. Anders Rundlöf förklarar:

– Jag har ju varit med på det här i fyra år och det har varit kul, men det blev väldigt mycket att göra till slut. I år har jag även köpt Alundakrossen och vi får en stor leverans dit som jag känner att jag måste koncentrera mig på.

LÄS MER: Så ska Tierp Arena locka storpublik

Allsången i Griggebo kan dock inte anses vara helt död, Anders Rundlöf ser över möjligheterna till en fortsättning 2017.

– Då har det nog lugnat ner sig med det nya i och med Alundakrossen. Det krävs sitt jobb för att göra en sån här sak men jag har fått lite blodad tand när jag märker att folk tycker det är synd att det inte blir något i Griggebo, säger han.

Anders Rundlöf känner inte igen sig i beskrivningen att Allsången i Griggebo "växt ur sin kostym" som arrangören Johan J:son Ljung gett som anledning till flytten.

– Nej, det finns plats. Och vi arbetar på att lösa parkeringssituationen, konstaterar han.

Samtidigt är ambitionsnivån hos Johan J:son Ljung och Martin Lindberg enorm.

– På Tierps Arena finns det möjlighet att bli väldigt mycket större. I vår projektplan har vi en vision att bli ett flerdagarsevent och vi har en dröm att dra dit 10 000 personer redan i sommar, även om det är mer realistiskt med 5-6 000, berättar Johan J:son Ljung.

Att det inte finns något tak för hur stor satsningen kan bli har lockat dem till motormeckat.

– Det finns camping, massvis med parkering, en närhet till E4:an och läktare som kan ta in 20 000 personer. Allt finns där redan – jag tycker det är unikt och häftigt, en toppmodern arena mitt ute på vischan.

Ni vill bli den största allsången i Sverige?

– Vi har den möjligheten på Tierps Arena. Just nu är väl Allsång på Skansen störst med sina omkring 10 000 besökare per gång, men jag är inte säker.

Finns det ingen oro kring att mysfaktorn försvinner – ni går från en bergtäkt till en asfalterad motorbana?

– Det går ju inte att jämföra på den punkten. Jag tror det kan bli en otroligt häftig upplevelse på Tierps Arena, men det gäller förstås att det kommer mycket folk – och vi hoppas kunna locka det med en show som är jämförbar med "Rhapsody in Rock" eller Diggilooturnén.

Hur ser du på din lineup i år?

– Jag tycker vi har en jättefin bredd på artister. Ett väldigt bra program. Man får inte glömma att Jacke Sjödin kommer att vara konferencier tillsammans med mig också, han är en profil i Uppland.

LÄS MER: Stjärnspäckad allsång i Griggebo

Mer läsning

Annons