Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna och Robin lovar nya sidor

/
  • De är jämngamla och båda från Skåne. Sanna Nielsen och Robin Paulsson som leder årets upplaga av Melodifestivalen tycker att de är lika i mycket. ”Vi jobbar otroligt bra ihop. Robin känns som en bror”, säger Sanna.

Melodifestivalen 1991 fångades de båda av en stormvind. Nu ska de leda Sveriges största tv-program tillsammans.
– Vi har bra kemi, säger Sanna Nielsen och Robin Paulsson nickar instämmande.

Annons

Hon är Melodifestivalveteranen som i fjol knep förstaplatsen med låten ”Undo”, sjunde gången som hon tävlade. Han har skaffat sig gedigen programledarerfarenhet med bland annat en egen talkshow och Idrottsgalan. På lördag lovar de att tittarna ska få se nya sidor av dem.

– Vi gör båda sådant som vi aldrig har gjort förut. Jag både sjunger och dansar, eller ja, gör rörelser till musik, säger Robin Paulsson.

Sanna Nielsen, som närt en dröm om att få leda festivalen men först nobbades av producenten Christer Björkman, vill visa en mer komisk ådra.

– Att vi är två gör att man vågar mer, säger Sanna Nielsen väl medveten om att Melodifestivalen brukar nagelfaras ur alla möjliga vinklar.

– Det är en adrenalinkick som heter duga. Det är många fjärilar som flyger i min mage, men jag försöker att avdramatisera det, säger hon.

För båda är Carolas vinst med ”Fångad av en stormvind” 1991, när de var i 6-7-årsåldern, det första och starkaste minnet från Melodifestivalen.

– Jag satt fyra centimeter från tv:n och skrek att jag också ville vara med där, minns Sanna Nielsen.

Hon tycker att det är skönt att slippa tävlingsmomentet i år, men framöver kan hon mycket väl dyka upp i startfältet igen.

– Det är svårt att hålla sig ifrån den här tävlingen, fast det kommer nog att dröja, säger hon.

Efter förra årets kritik om att festivalen var för välsmord och kontrollerad ska det finnas mer utrymme för spontana infall.

– Ja, vi ska kunna improvisera, fast inom ramen. Det handlar om att vara närvarande, säger Robin Paulsson som gjort sig känd för sina Zlatanimitationer som dock inte lär dyka upp i festivalen.

Tv-sändningen ska över lag utstråla mer värme och mysighet i år.

– Vi skämtar inte taskigt om dem som tävlar. Vi skämtar mest om oss själva, säger Robin Paulsson som också varit med och skrivit manus.

Mer läsning

Annons