Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scenen stor nog åt både Babsan och Lindarw

/
  • Divor. På scen spelar de med divors ökända rivalitet om strålkastarljuset, men bakom kulisserna är Babsan och Christer Lindarw inte konkurrenter. Nu spelar de tillsammans i After Darks show på Tyrol i Stockholm.

När Malena Ernman blir driftkucku hos After Dark är det klart att Babsan får den rollen på sin lott.

Nu har kombinationen Babsan och Christer Lindarw premiär på Tyrol i Stockholm.

Annons

När två divor möts i strålkastarljuset är det inte alltid så lätt att komma sams. "Den här scenen är inte stor nog åt oss båda!" Utåt är allt idel leenden, internt bubblar ilskan.

Men när Babsan nu tar steget med After Dark in på Tyrol i Stockholm är förhållandet det exakt motsatta:

I showen spelar de med en divornas konkurrens, men bakom kulisserna finns ingen dålig stämning.

– Nu får de ett riktigt lyft! säger Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson, med sin sedvanliga, ironiska ton, om sin medverkan i den klassiska dragshowen.

Babsan tvekade inte att tacka ja när erbjudandet kom om att ansluta till After Dark. Lasse Flinckman hoppade av på grund av hälsoproblem, och bestämde sig för att ägna sin tid åt kaféet som han äger i Skåne istället.

Med Flinckman borta bidrar Babsan med lite ny glamour till det väl inkörda konceptet. Som en recensent har uttryckt det: "Babsan är lika beroende av Christer Lindarws drottninglika uppenbarelse, som Lindarw är beroende av Babsans bonnighet."

Babsan tar in lite fräckhet i gänget:

– Christer är den eleganta och tjusiga. Babsan är lite mer rajtan tajtan.

Babsan karaktäriseras på scen för sin slagfärdighet, den snabba improvisationen, vilken Lars-Åke Wilhelmsson säger att After Dark har tagit tillvara på.

– Det är den som gör att Christer är orolig för att det ska gå åt pipan.

Lotta Engberg och Malena Ernman är två parodier som Babsan har fått på sin lott, den senare kallar han "Sandviken-Malena" som en markering att det handlar om en lokalkändis som tar sig an en annan. Lars-Åke Wilhelmsson hoppas att de under en senare turné med föreställningen kan komma och spela i hemtrakterna.

– Jag tror att min Lotta Engberg kan bli riktigt rolig, och så kan jag inte titta på Christer Lindarw utan att skratta när han kommer in som Caroline af Ugglas.

– Publiken får så mycket show. De vet att de inte betalar för någon trubadur som bara sitter med en gitarr.

Mer läsning

Annons