Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sean Banan: ”Jag ska bananifiera Sverige”

/

Kikki Danielsson, Dr Alban, Sean Banan – och rätt mycket rumpa. Det är ingredienserna i vårens mest upp­skruvade fars ”Sean Banan inuti ­Seanfrika”.

Annons

De flesta vet förmodligen inte vem Sina Simadi är, men hans alias Sean Banan är desto mer känt.

Med låtar som ”Skaka rumpa” och medverkan i tv-program som ”Cirkus Möller” har den skämtsamme Markoolio-efterföljaren fått en trogen skara fans. Nu är det dags för Sean Banan att ta över på bred front: 4 februari tävlar han i Melodifestivalen och 15 februari är det biopremiär för hans första långfilm ”Sean Banan inuti Seanfrika”.

– Det är osannolikt, det blir album, det blir Melodifestivalen, det blir biofilm. Det ska bli galet, jag ska bananifiera Sverige 2012. En del kallar det för domedag, andra kallar det för det motsatta, säger han.

Handlingen i filmen är enkel. Sean Banan drar till Afrika – ”världens skönaste land” – för att göra en musikvideo med sin stora idol Kikki Danielsson. Men inspelningen blir inte riktigt så lätt som han tänkt sig, utan utvecklas till en roadmovie kryddad med båtjakter, vilda djur och en väldigt ilsken Dr Alban.

– Det är lite ”Gudarna måste vara tokiga”, säger Sean Banan och syftar på 80-talskomedin som utspelade sig i södra Afrika.

Schlagersångerskan Kikki Danielsson trodde först att någon försökte driva med henne när hon fick frågan om att vara med i filmen. Men när hon väl fick klart för sig att den var seriöst ställd tackade hon ja.

– Hur kan man inte tacka ja till att åka till Afrika och spela diva? Det var ju Sean Banan som skulle jobba och jag skulle bara glida omkring i 14 dagar och få massage och sådant, vem säger nej till det? säger hon.

Den lugna glidartillvaron i Mocambique blev i själva verket en tuff fysisk upplevelse för Kikki Danielsson, som lider av reumatism. Trots det beskriver hon filminspelningen som sanslöst rolig.

– Ibland blir man så trött på sig själv och att bara stå och sjunga ”Bra vibrationer” att man vill göra något helt annat. Nu ska jag spela med i en film till, snapphanefilmen ”Stall-Erik och snapphanarna”, säger hon.

Mer läsning

Annons