Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seinfeld är tillbaka

/

Det har gått elva år men nu är han tillbaka. Jerry Seinfelds nya serie kommer faktiskt handla om någonting – gifta par.

– Min fru tjatade på mig i åratal att göra den, säger Seinfeld.

Annons

Han har fått litet grått vid tinningarna och fler rynkor. Men humorn och de blixtsnabba svaren är desamma. Seinfeld är i Cannes för att göra reklam för sin nya show ”The marriage ref”, på svenska ungefär ”Äktenskapsdomaren”, en dokusåpa där gifta par får hjälp med sina meningsskiljaktigheter genom en domare på ett kul vis.

”Alla borde ha domare”

Tanken är att regionala tv-versioner ska kunna göras i varje land.

– Det började med att jag hade en dispyt med min fru när en vän till oss var i samma rum. Han frågade om han skulle gå, men då sade jag, nej du får bestämma vem av oss som har rätt eller fel.

– Sedan tänkte jag att det är så alla äktenskap ska vara, alla borde ha en domare som kommer in och avgör olika tvister, säger Seinfeld.

Seinfeld säger att det är tack vare hans fru som serien över huvud taget blivit av.

– Drivkraften är humor. Det här är mer en komedishow än en dokusåpa och det är ett koncept som fungerar i alla länder. Efter nio års äktenskap har jag insett den enorma komiska potentialen i ämnet, säger Jerry Seinfeld.

Återförening

Det har gått elva år. Men hela Seinfeldgänget – Kramer, George, Elaine, Jerry och Newman – återförenades nyligen i ett avsnitt av Larry Davids serie ”Simma lugnt, Larry”.

Jerry Seinfeld säger att det var en märklig känsla att plötsligt träffa alla sina gamla kollegor igen.

– Det var overkligt. Dessutom har jag vant mig vid att arbeta som ståuppkomiker de senaste nio åren, ungefär en timme per dag. Plötsligt ville de att jag skulle vara på inspelningsplatsen klockan sju på morgonen och jag tänkte ”Sju! Vad ska vi göra där så tidigt?”.

Mer läsning

Annons