Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista mordet med gänget för Grissom

/
  • TÅRFYLLT. Det blir tårfyllda avsked i måndagens ”CSI” när Gil Grissom (William Petersen) lämnar serien.

Stjärnan i en av världens största tv-serier förbereder sin reträtt.
På måndag sänds det sista avsnittet med William Petersen ”CSI” i Kanal 5.

Annons

Det var i höstas som William Petersen meddelade att han tänkte lämna serien som är en av världens mest sedda med 89 miljoner tittare utanför USA. Efter nio säsonger och 192 avsnitt.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Fans över hela världen sörjde förlusten av seriens mest karismatiska stjärna. Själv ångrar William Petersen inte sitt beslut. Det kändes snarare som en befrielse, säger han.

– Efter tio år visste jag till slut inte var rollen som Grissom slutade och jag började. Det finns alltid en oro att aldrig mer kunna jobba som skådespelare inom teater och film när man jobbat för länge med tv. Jag var rädd för att bli för bekväm och behövde en ny utmaning, säger han.

Utmaningen är teater som alltid legat den 55-årige skådespelaren varmt om hjärtat.

I rollen som begravningsentreprenör i en teateruppsättning i Chicago har Petersen gått från att ha ett tiotal miljoner tittare i veckan till cirka 300. Vilket inte bekymrar honom det minsta.

– ”CSI” har gjort att jag har fått en möjlighet att göra det jag vill. Ibland kan jag sakna friheten från tiden när man levde från dag till dag som fattig skådis och knappt hade mat för dagen. Nu är jag så lyckligt lottad att jag kan välja det jag vill syssla med.

Petersen kommer att fortsätta som exekutiv producent. Den som tar över rodret efter Petersen i serien är skådespelaren Laurence Fishburne, som bland annat spelat i filmer som ”Mission impossible”, ”Mystic river” och ”The Matrix”.

– Jag har känt Laurence länge och det var viktigt att få in en ny karaktär, nytt blod i serien.

Mer läsning

Annons