Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska Ricky Gervais göra skandal igen?

Hollywood håller andan. Förra året gjorde Ricky Gervais skandal på Golden Globe-galan. Hur blir det i år?
Det är dags för filmvärldens näst finaste gala.

Annons

Golden Globe-galan blir i år extra kändistät eftersom det varit ett bra år för Hollywoods riktigt stora filmstjärnor. George Clooney, Leonardo DiCaprio och Brad Pitt tävlar mot varandra om priset för bästa manliga huvudroll och förväntas dyka upp.

Så kändisfaktorn blir stor i direktsändningen från galan som i år går i TV 11 natten till måndagen.

Men hur blir stämningen? I fjol gjorde Ricky Gervais skandal som galakvällens värd genom att antyda att kända scientologer var homosexuella, ”Sex and the city”-kvinnor för gamla och att Robert Downey Jr trots sina filmframgångar var mest känd från olika behandlingshem.

Mot alla odds har arrangörerna Hollywood Foreign Press Association bjudit in Ricky Gervais som värd igen. Och han tänker inte be om ursäkt.

I ett långt debattinlägg i senaste numret av nöjestidningen Entertainment Weekly försvarar han sig.

”Alla har rätt att bli upprörda. Och jag har rätten att uppröra. Så enkelt är det. Det är upp till dig om du blir upprörd eller inte. Och kom ihåg, bara för att du blir upprörd behöver det inte betyda att du har rätt”, skriver han bland annat.

Men för att vara på säkra sidan sänds galan med fem sekunders fördröjning så att tv-bolaget NBC ska kunna trycka ”pip” om något olämpligt sägs, uppger Hollywood Reporter.

Golden Globe-galan brukar vara en fingervisning om hur Oscarspriserna ska fördelas. Så nu får vi se om Golden Globe-nominerade Rooney Mara har Oscarschans som Lisbeth Salander i ”The girl with the dragon tattoo”, eller om Meryl Streep ska ta hem priset för sin uppmärksammade roll som Margaret Thatcher i ”The iron lady”.

Golden Globe-galan direktsänds med start 02.00, natten till måndag, i TV 11.

Mer läsning

Annons