Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skämtande kvinnor på programmet

/

Hälften kvinnorna blir det på höstens komediscen på Gasta.

Redan nu på lördag står Gävles nya humorstjärna Cilla Domstad för skämten.

Annons

Stå upp-humorn har traditionellt dominerats av herrar – om det är för att kvinnor har bättre självinsikt låter vi vara osagt – men numera är det lika vanligt med skämtande kvinnor på stå upp-scenerna.

Faktiskt exakt lika vanligt på Gasta, (Gävles stå upp-klubb på Å-krogen) under hösten, där könsfördelningen är jämn.

Bland dem märks Zinat Pirzadeh, en persisk-svensk komiker som vi känner igen från På Spåret.

– Jag tycker att det är modigt att byta språk och vara komiker. Puchlines har ju så mycket med språk att göra, säger Gerda Bylund i styrelsen.

Även Cilla Domstad, Gävle-komikern som i våras gjorde ”Parlamentet”-debut, kommer självklart att skämta på hemmaplan, efter att bland annat ha uppträtt på Stockholm comedy festival under sommaren.

På tv är det alltid samma lustigkurrar, men under ytan finns det en stor skara humorister – det finns alltid nya namn att hitta när Gasta släpper sina program. Många hör av sig och vill uppträda på deras stå upp-kvällar.

– Det finns många rookies som försöker ta sig in i branschen. Vi har som idé på Gasta att låta de som vill få en chans att uppträda.

Gasta har nu etablerat sig som ett ställe att besöka för en kvälls skrattande, och gänget bakom klubben är nöjda med publiktillströmningen. Och stället har bra rykte bland komiker.

– Komiker tycker om att komma till Gasta, säger många, för att vi har en snäll publik här som applåderar glatt åt det mesta.

Mer läsning

Annons