Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarsgård om nya storfilmen

/
  • HET. Alexander Skarsgård är framgångsrik som skådespelare i USA. Nu aktuell med ny film.

Alexander Skarsgårds Hollywoodkarriär har tagit rejäl fart.

Den 17 augusti börjar av nya filmen "Straw dogs".

Annons

"Straw dogs" är en nyinspelning av Sam Peckinpahs kontroversiella klassiker med samma namn - men den nya filmen kommer att vara annorlunda än originalet.

– Den filmen var ju så bra, att det inte finns någon poäng med att göra en rak remake, säger Alexander Skarsgård till TT Spektra.

I Peckinpahs film, som kom 1971, spelade Dustin Hoffman en timid lärare som med sin hustru, spelad av Susan George, flyttar till hennes barndomsstad på engelska landsbygden.

Det blir eskalerande kontroverser med lokalbefolkningen, inte minst med hustruns tidigare älskare, och det hela slutar med en blodig belägring, där läraren tar till vapen för att skydda sitt hem.

I nyinspelningen, som regisseras av Rod Lurie, tilldrar sig handlingen i Mississippi och det unga paret spelas av James Marsden och Kate Bosworth.

Alexander Skarsgård ska spela den forne pojkvännen, men rollen är omskriven. Det har blivit mer av ett triangeldrama nu, och relationen mellan forne pojkvännen och tjejen har fått mer bakgrund.

– Över huvud taget har man dragit till det lite mer och även belägringen i slutet är ganska annorlunda, säger Alexander Skarsgård.

I veckan som kommer ska han med resten av skådespelarna från tv-succén "True blood" vara med på den stora mässan Comic Con i San Diego, och därefter väntar två veckors röstträning med voice coach.

– Jag ska ju komma från Mississippi, så jag måste lära mig tala som dem. Det låter som Texas-dialekt, fast inte lika hårt.

I Sverige börjar första säsongen av "True blood", där Skarsgård spelar vikingavampyren Erik, i slutet av augusti på SVT, ungefär samtidigt som säsong två börjar på Canal Plus.

– Det har inte kommit något officiellt besked om det än, men det lär nog bli minst en omgång till. Alan Ball, som skapat serien, vill fortsätta, och eftersom tittarsiffrorna är väldigt bra, lär det nog bli så.

Mer läsning

Annons