Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skavlan tillbaka med 24 nya program

/

Fredrik Skavlan kommer tillbaka till SVT i höst.
Den norske programledaren spelar in 24 program som ska sändas i både Norge och Sverige.
– Herregud, det är jättemånga program, säger programledaren och skrattar.

Annons

Programledaren drog miljonpublik under vintern med sin självbetitlade pratshow "Skavlan" i SVT. Nu är det klart att det blir en fortsättning till hösten.

– Det känns jättebra! Framförallt att det äntligen är offentligt så att vi kan börja boka gäster, säger Fredrik Skavlan.

I september inleds inspelningarna av totalt 24 program, som kommer att sändas i SVT och den norska motsvarigheten NRK varje fredag.

– Det känns fantastiskt att utvidga jaktmarken till två länder, säger Fredrik Skavlan.

Under vinterns debutsäsong fick norrmannen besök av svenska stjärnor som Lukas Moodysson, Lars Winnerbäck och Stellan Skarsgård samt politiker som Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin och Carl Bildt.

– Den stora överraskningen var hur väl jag blev mottagen av den svenska publiken. Det var en vågad satsning av SVT.

De första tolv avsnitten av den nya säsongen kommer att spelas in i Stockholm innan jul medan resten därefter spelas in i Oslo. Enligt NRK kommer tv-bolagen att klippa varsin version av programmet även om de flesta gäster kommer att sändas i båda kanalerna.

– Norrmän och svenskar förstår varandra. Vi är mer lika än vad vi tror. Jag vill introducera det bästa från Sverige för norrmännen och det bästa från Norge för svenskarna och så kanske någon internationell gäst, säger Fredrik Skavlan, som hoppas att programmets spridning i två länder ska få fler gäster att ställa upp.

Nu börjar redaktionerna i Oslo och Stockholm förbereda inspelningarna.

– Det är ganska mycket att göra, men jag ska hinna ha lite semester innan vi drar igång också. Jag måste ju orka leda alla de här programmen och inte se trött ut i tv, säger Fredrik Skavlan.

Mer läsning

Annons