Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småstadsliv firar 50-åring i Hofors

På fredag kommer humorgruppen Småstadsliv till Folkets hus i Hofors för att fira "Stånk-Tommys" födelsedag.

Annons

Gästrikland har alltid känts som hemmaplan berättar manusförfattaren Christer Johansson. Uppvuxna i Alfta driver humorgruppen med många av de stereotyper och fördomar som finns om landsbygden. När de kommer till Hofors är det för att fira att den fiktiva huvudkaraktären "Stånk-Tommy" fyller 50 och ska ha kalas på verkstaden.

– Ja, egentligen drog vi i gång den här showen förra året så han fyller väl 51 nu egentligen berättar Christer Johansson.

Showen skrevs samma år som Johansson fyllde 40 och kompisarna undrade om han inte genomgick en ålderskris. En stor del av showerna bygger på improvisation och samma show kan enligt Johansson se helt annorlunda ut dagen efter.

– Ibland kommer det fram folk som varit på två föreställningar och frågar om det verkligen var samma show som de såg i går. Ibland funderar man på varför man ens skrev ett manus, skrattar Johansson.

Småstadsliv startade 2008 och uppmärksammades snabbt för sina korta sketcher på YouTube.

– Det har hänt mycket sen dess. Folk har så lite tid nu, femminuters-klippen är i princip döda så vi spelar in mycket kortare klipp nuförtiden. Tempot när vi spelar live har också gått upp, förklarar Christer Johansson

Klart är att de ser framemot att spela i Hofors.

– Biljettförsäljningen har gått bra och det känns lite som att komma hem.

Mer läsning

Annons