Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia Juvel: Hoppas Bryan är lika kär nu

/

Bryan Adams kommer till Sandviken och Sofia Juvel ser tillbaka på sin "soft rock"-era och längtan efter känsliga killar.

Annons

När det stod klart att kanadensaren Bryan Adams skulle komma till Sandviken gick mina tankar direkt till månghövdad brölig allsång till den perenna sommarplågan han gav upphov till 1984. Min hjärna direktkopplar låten med ölstinna industrisemesterfirare som vaggar av och an på någon torgfest när stans näst bästa coverband riffar igång. Jublande skaror som släpper bardisken och invaderar dansgolvet på någon Harryskrog och börjar spela luftgitarr. "Summer of '69". Jag kan vartenda ord i den låten. Den har ackompanjerat ett antal ungdomsfyllor i mitt liv och förmodligen tonsätter den någon annans även i kväll och nästa helg. Men är jag sugen på att höra den i originalversion? Det kan jag inte påstå.

När spelningen nalkades och jag kollade igenom lite låtlistor från tidigare konserter gick det upp för mig hur fel jag hade haft som reducerat Adams till en uttjatad listetta. Jag inser nu att Bryan Adams förmodligen är en av mina mest spelade artister under mellanstadieåren. När jag var och hälsade på mina föräldrar förra helgen hittade jag till och med den nötta CD:n "So far so good" med Bryan Adams bästa hits.

Det var en tid i mitt liv när jag och mina kompisar lyssnade väldigt mycket på så kallad "soft rock." Vi lyssnade på "I want to know what love is" med Foreigner, "Right here waiting" med Richard Marx och Phil Collins "Against all odds" och drömde oss bort. Och så lyssnade vi på Bryan Adams. Han var så kär, Bryan. Han var nog mest kär av alla de där känsliga männen som sa alla de där sakerna som killarna i klassen aldrig skulle fatta.

Kärlekskranka och törstande efter emotionell bekräftelse livnärde vi oss på textrader som "Baby your all that I want when you're lyin' here in my arms", "I would fight for you, i'd lie for you, walk the wire for you, yeah i'd die for you" eller det hjärtskärande "please forgive me, I can't stop loving you". Vi hade ont i magen tillsammans med Bryan. Vi kände ju så mycket men ingen begrep.

Imorgon går jag och ser den känsliga mannen från min barndom. Jag hoppas att hans artisteri, liksom hans ballader, har åldrats med värdighet. Och att han är lika kär än.

Följ mig innan och under konserten på arbetarbladet.se där jag kommer att rapportera från Sandviken under kvällen och gå gärna in och ställ frågor i livechatten.

LÄS MER:

Sandvikenborna känner inte igen Bryan Adams

9 saker du inte visste om Bryan Adams

Korvförbud på Bryan Adams konsert

LISTA: Låtarna Bryan Adams spelar på lördag

Späckad nöjeshelg väntar

GUIDE: Detta händer i helgen

Mer läsning

Annons